Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Hande Katipoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Hande Katipoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Hande Katipoğlu, 13 Mart 1983 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema, tiyatro oyuncusu ve sunucu.

Adı: Hande Katipoğlu
Doğum Tarihi: 13 Mart 1982
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.70 m.
Kilosu: 54 kilo
Burcu: Balık
Göz Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: Ablası var
Instagram: https://www.instagram.com/handekatipoglu/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Hande Katipoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 8

Çocukluk yılları: Çocukken ressam olmanın hayalini kuruyordu. “Renkler her zaman cazip geldi bana. Parlak, mat, farklı. Hepsi hoşuma giderdi. Bir de, resim defterlerini çok severdim.  Tabii o zamanlar bugünkü gibi boyalı, süslü defterler çok fazla yoktu; dolayısıyla ucuz da değildi. O yüzden, en çok değer verdiğim şeyler resim defterlerim, boya kalemlerimdi. Sonuçta, hayatımda bir sıralama vardı. Hayatın şartları ve getirdiği şeyler de farklıydı. Zengin bir ailenin kızı olsaydım, belki daha önce deneme şansım olabilirdi. Ama öyle bir imkânımız olmadı. Ayrıca toplumumuzda, ressamlık bir meslek olarak görülmediği için, bu işi hele daha önceki dönemlerde yapmak biraz zordu.”

Eğitim hayatı: Bilfen Kolejinden mezun olduktan sonra Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde yüksek eğitim hayatına başladı ancak yalnızca bir yıl sonra eğitimini yarım bırakarak İstanbul’a döndü ve TÜRVAK Sinema/TV Eğitim Merkezi Sunuculuk Bölümü’nden mezun oldu aynı zamanda Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde oyunculuk eğitimi aldı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, 2005 yılında ‘Nefes Nefese‘ dizisinde canlandırdığı ‘Mine’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Yahşi Cazibe’ dizisinde canlandırdığı ‘Simge’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kariyerinin dönüm noktası: İstanbul’da TÜRVAK Sinema-TV Eğitim Merkezi’nde eğitim aldığı dönemde Türker İnanoğlu’nun Süper Kanal adlı televizyon kanalında staj yapmaya başladı. “ O dönemde dizi oyunculuğu, sunuculuk ve reklam işleri gelmeye başladı. Rol aldığım birçok yapım tutmadı. Maddi olarak kendimi güvenceye almak istedim. Acıbadem Sigorta’da 4 yıl sonrasında müşteri portföyümü oluşturdum. İyi anlaştığım, kız arkadaşlarımla bir acenta açtık. Ancak acentadan sonra oyunculuğa devam edebildim. Yahşi Cazibe’deki Simge karakteri kariyerimin dönüm noktası oldu. Birçok kişi role düşünülmüş. Denemelerden sonra role en iyi benim oturacağımı görmüşler. Yüzlerini kara çıkarmadım. Seçildiğimde sarışın değildim. Hatta rol için saçlarımı yaktım! Saçlarım simsiyahtı. Evlenmeme bir hafta kala siyah saçlı değil de, kahverengi saçlı bir gelin olmak istedim. Siyahtan kahveye boyattım saçlarımı. Saç yıprandı tabii. Dizide oynayacağım belli olunca, beni sarışın istediklerini söylediler. ‘Yapmayın, etmeyin’ desem de ilk bölümü perukla çektik. Sıkıntılı insanım, perukla uğraşamadım tabii. ‘Sapsarı yapacağım saçlarımı’ dedim. Kuaförüm ‘Hande saçların kopar evleniyorsun’ dese de, perukla devam etmek istemedim. Saçlarım teker teker koptu. Baktık çok koptu, kestik.”

Kişilik özellikleri: İçi dışı bir, sade, neşeli, eğlenceli, komik.

Sosyal: Evcimen bir yapısı var, boş vakitlerini evde sevdikleriyle beraber geçirmeyi seviyor. “Pek evden çıkmam. Eğer çıkarsam da arkadaşlarımın evine giderim. Veya kız arkadaşlarımla Fenerbahçe, Bağdat Caddesi gibi Anadolu Yakası’nda dışarı çıkarız. Ama ‘cadde kızı’ gibi de gezinmem. Pahalı yerlere, mütevazı yerleri tercih ederim. İlla pahalı bir yere gideceksek, kendimize ödül olsun diye gideriz, keyfini çıkarırız!”

Düşünce yapısı: Bir dönem setlere ve sahnelere ara verdi. Bu sıra da kendi içine döndü ve dinlendi. “Yıllardır kendim hariç herkesi mutlu etmeye çalıştığımı fark ettim ve o insanların arasına ‘kendimi’ de ekledim. Yani hayatıma yöneldim. Resimle uğraşmak, çocukluğumdan beri beni rahatlatan ve mutlu eden bir hobi. Can dostum psikolog Canan Araz’la kendimi ve dünyayı keşfe çıktım. Kendimi sevmeyi öğrenmeye başladığımdan bu yana dünyam, daha dengede ve huzurlu. Aralıksız ekranda olmanın maddi açıdan getirisi yüksekken, manen götürdükleri az değil. Yol bazen yoruyor. O zaman biraz soluklanmak, dinlenmek lazım.”

İlk sinema filmi: Murat Şeker/ Arkadaşım Max

Aşka bakışı: “Aşkı da, onun kadar güçlü diğer duyguları da değişerek yaşadığımızı düşünüyorum. Yani 25 yaşındaki aşk algımla, 35 yaşındaki elbette çok farklı.”

İş hayatına bakışı: En büyük şansının aşık olduğu işi yapmak olduğunu düşünüyor. “ Oyunculuk ve sahne canıma can katıyor. Mesleğim gereği her türlü rolün altından kalkabilirim. Oyuncu rolünü canlandırırken, güzel görünme kaygısı taşımamalı. Bu meslekte bir hastayı da, talep görmeyen bir kadını da oynayabilirsin. Böyle roller gelmesi durumunda karizmayı çizme pahasına oynarım. Gerçi bir karizmam da yok. Yeter ki içme sinsin.”

Hande Katipoğlu Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Kariyer planı: Proje seçimlerinde genellikle komediyi tercih ediyor. “Hayatın neşeli tarafını seviyorum çünkü. Ancak ileride, asosyal, burnunu karıştıran ya da çok süslü olmayan, ezik ama komik bir karakteri de oynayabilirim. “

Gelecek Hayali: “Mutlu insan olmak. Mutlu insan sağlıklı insandır, iç dengesini bulmuş insandır. Olan ve olmayan her şeyin hayrına olduğunu bilir. Mutlu insanlar sevgi, hoşgörü ve anlayış sahibidir.”

Rol modeli: Komedide bir yerlere gelmeyi istiyor. “Yasemin Yalçın, Demet Akbağ benim için çok güzel örnekler. Bakalım, hayat bu yolda bana ne gösterecek. Herkes planladığı, istediği şeyleri yapamıyor sonuçta.”

Evde ne yapar?  Mutfakla arası iyi, güzel yemek yapıyor. “Bir saatte misafir bile ağırlarım. İçim neyse dışım da o. Süs püs sevmem. Evimde de sadeliği tercih ederim. Biblo falan hiç sevmem. Toz olur. Temizimdir. Evimin temizliğini de kendim yaparım, haftada bir kez de yardımcımız gelir.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2005 – Nefes Nefese /Mine

2005- Dolunay / Derya

2006 – Deli Dolu / Gülin

2010/2012 – Yahşi Cazibe /Simge

2011 – Alemin Kıralı / Esra

2011- Pis Yedili / Adanalı Nevriye Kaçak

2012/2013 – Harem / Mürebbiye Bihter

2014- Ah Neriman/ Pınar

2017- Dostlar Mahallesi/ Füsun

2018 Aglak Arif    Mualla

2019- Jet Sosyete/ Ela

2020- Tutunamayanlar/ Belgin

2021- Sihirli Annem / Suzan

SİNEMA FİLMLERİ

2021 Pilavüstü Aşk

2019- Ağlak Arif (TV Filmi)

2019 Hareket Sekiz/ Canan

2019- Hababam Sınıfı Yeniden/ Buckingham Huriye

2018 – Benden Bu Kadar/ Pınar Mutlu

2018- Çakallarla Dans 5/ Tavşan Zeynep

2017- Sümelanın Şifresi 3: Cünyor Temel /Nevriye Kurabiyye

2016 – Çakallarla Dans 4 / Tavşan Zeynep

2014- Hayat Sana Güzel/ Behiye Yapıcı

2013- Arkadaşım Max   / Şermin

TİYATRO OYUNLARI

2016- Her Aşk Biraz Komiktir / Oyuncu

Aşka Olan Meylim Senin Yüzünden / Oyuncu

SUNUCULUK YAPTIĞI PROGRAMLAR

2004- Bambaşka Biri

2014- Çat Kapı

2018- Görevimiz Tatil

ÖDÜLLERİ   

2017- Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri / Müzikal Dalında Yılın En İyi Komedi Kadın Oyuncusu/ Her Aşk Biraz Komiktir

2012- 2. Antalya TV Ödülleri / En İyi Kadın Yardımcı Oyuncu/ Yahşi Cazibe