Ana sayfa Dizi Haberleri Hercai’nin Azize’si Ayda Aksel, Baba ile ekranlara dönüyor!

Hercai’nin Azize’si Ayda Aksel, Baba ile ekranlara dönüyor!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Hercai dizisi yayınlandığı dönem sadece Türkiye’de değil yurt dışında birçok ülkede çok büyük ilgi görmüştü. Ebru Şahin ve Akın Akınözü’nün kariyerlerinde büyük sıçrama yapmasını sağlayan dizide Azize karakterini canlandıran Ayda Aksel de dizinin sevilen karakterlerinden biriydi. Deneyimli oyuncu Hercai’nin ardından yeniden setlere dönüyor.

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre deneyimli oyuncu Ayda Aksel, Haluk Bilginer ve Tolga Sarıtaş’ın başrollerini paylaştığı Baba dizisiyle ekrana dönüş yapıyor. Tiyatro kökenli oyuncu en son ATV’de yayınlanan Hercai dizisinde Azize Aslanbey karakterini canlandırmıştı.

Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu olan Ayda Aksel dizi dünyasına 1983 yılında Üç İstanbul isimli diziyle adım attı. Yaprak Dökümü, Hatırla Sevgili, Gönülçelen, Poyraz Karayel, Gülperi gibi unutulmaz dizilerde rol alan Aksel en son Hercai dizisinde rol almıştı.

Hercai’nin Azize’si Ayda Aksel, Baba ile ekranlara dönüyor! 7

Ayda Aksel’in, bir başka usta oyuncu Haluk Bilginer’in hayat vereceği Emin Saruhanlı’nın eşi Fazilet Saruhanlı’yı canlandıracağı belirtiliyor. Bu arada genç yıldız Oktay Çubuk’un da Emin Saruhanlı’nın torunu Kadircan’ı canlandıracağı öğrenildi. Oktay Çubuk daha önce Aşk Ağlatır isimli dizide rol almıştı.

Ay Yapım tarafından Show TV için çekilen dizi çok güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Çukur’un senaristi Gökhan Horzum ve Ekin Atalar’ın senaryosunu yazdığı Baba dizisinde Deniz Hamzaoğlu (Yaşar Saruhanlı), Taner Rumeli (Servet Saruhanlı), Zeynep Tuğçe Bayat (Şahika),
Damlasu İkizoğlu (Kübra Saruhanlı), Bihter Dinçel (Münevver Saruhanlı), Özge Özacar (Cansu),
Özge Yağız (Büşra Saruhanlı), Hakan Kurtaş’ın (İlhan) rol alıyor.

Dram türündeki Baba dizisinde uçak kazasıyla yok olan bir aile, o aile ile bağlarını kesen Emin Saruhanlı’nın öyküsü anlatılacak. İlk fragmanı yayınlanan dizinin yönetmenliği Çağrı Bayrak üstleniyor.