Ana sayfa Sinema İbrahim Çelikkol’un başrolündeki Mevlana Mest’i Aşk filmi herkesi mest edecek

İbrahim Çelikkol’un başrolündeki Mevlana Mest’i Aşk filmi herkesi mest edecek

tarafından ker_def

“Bin yılın irfan aşkını”, Mevlana Celaleddin-i Rumi ve Şems-i Tebrizi’nin hayat hikayesini anlatan “Mevlana/Mest-i Aşk” filminin merakla beklenen 2. fragmanı yayınlandı. Hz. Mevlana’nın 748’inci Vuslat Yıldönümünde (Şeb-i Arus) yayınlanan fragman, büyük ilgi gördü, ses getirdi.

Yapımcılığını Simarya Film/Mehran Boromoomandffomani’nin üstlendiği film, usta oyuncu kadrosu, izleyenleri derinden etkileyen senaryosu ve muhteşem sahneleriyle sadece Türkiye’de değil tüm dünyada büyük yankı uyandıracak, büyük beğeni toplayacak.

TÜRK-İRAN SİNEMASI’NIN ÜNLÜ İSİMLERİ ROL ALIYOR…

İran Sineması’nın usta yönetmenlerinden Hassan Fathi’nin yönettiği “Mevlana/Mest-i Aşk” filminde, Türk ve İran Sineması’nın ünlü isimleri rol alıyor.

ran Sineması’nın başarılı oyuncularından Parsa Pirouzfar’ın Mevlana’yı, Shahab Hosseini’nin ise Şems’i canlandırdığı filmde, Türk Sineması’nın usta isimleri ve sanat dünyasının genç yetenekleri de yer alıyor: İbrahim Çelikkol, Bensu Soral, Boran Kuzum, Selma Ergeç, Hande Erçel ve Burak Tozkoparan… Filmin montaj ve post prodüksiyon çalışmalarını ise Dijital Sanatlar/Mustafa Uslu gerçekleştirdi.

İbrahim Çelikkol'un başrolündeki Mevlana Mest'i Aşk filmi herkesi mest edecek 9

MEVLANA VE ŞEMS’İN HAYAT HİKAYESİ…

Filmde, tarihin çok ötesinden beri, düşünceleri, öğretileri ve sözleriyle tüm dünyada milyonlarca kişinin gönüllerinde taht kuran, aşkı en saf ve en evrensel boyutta anlatan, hoşgörü ve barışın sembolü, sadece İslam alemini değil, tüm insanlığı kendisine hayran bırakmış Mevlana Celaleddin-i Rumi ve ona manevi yol arkadaşlığı, sohbet şeyhliği yapan Şems-i Tebrizi’nin hayat hikayesi anlatılıyor.

İbrahim Çelikkol'un başrolündeki Mevlana Mest'i Aşk filmi herkesi mest edecek 10

TÜRK SİNEMASI’NIN USTA İSİMLERİ VE GENÇ YETENEKLERİ BİRARADA…

“Mevlana/Mest-i Aşk”ta, ünlü sanatçı İbrahim Çelikkol, devletine, milletine ve geleneklerine bağlı komutan İskender Bey karakterine hayat veriyor.

Filmde, “Kimya Hatun”u sanat dünyasının genç ve güzel yıldızlarından Hande Erçel canlandırıyor. Bensu Soral “Meryem” karakteriyle, başarılı oyuncu Selma Ergeç de Mevlana’nın eşi “Kerra Hatun” rolüyle üstün bir performans sergiliyor. Mevlana’nın küçük oğlu Alaeddin’i Boran Kuzum, büyük oğlu Sultan Veled’i ise Burak Tozkoparan canlandırıyor.

İbrahim Çelikkol'un başrolündeki Mevlana Mest'i Aşk filmi herkesi mest edecek 11

Filmin genel hikayesi şöyle;

“Kimya Hatun, 18 yaşındadır ve çocuk yaşta annesiz ve babasız kaldığından Mevlana ve Kerra Hatun tarafından evlat edinilmiştir. Kimya Hatun Mevlana’nın öğretisine gönül vermiş, maneviyat yönünden güçlü bir kadındır. Mevlana, hayatta en çok sevdiği iki kişi olan Kimya Hatun ile Şems’i bir araya getirmek ister. Kimya Hatun sorgusuz sualsiz Şems ile evlenmeyi kabul eder. Şems’i tanıdıkça gönlünün büyüklüğünü, maneviyatının ne kadar yüksek olduğunu ve birçok delikanlıdan daha cesur yapıda olduğunu anladıkça aşkı daha da büyür…”

Senaryosunu Hassan Fathi ve Farhad Tohidi’nin yazdığı, “Mevlana/Mest-i Aşk” Filminin, 2022 Mart ayında vizyona girmesi planlanıyor.