Ana sayfa Dizi Haberleri İki yıllık araştırmanın ürünü Yargı dizisi hikayesiyle izleyenleri darmaduman edecek!

İki yıllık araştırmanın ürünü Yargı dizisi hikayesiyle izleyenleri darmaduman edecek!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu’nun başrollerini paylaştığı, Ali Bilgin’in yönetmenliğini üstlendiği, Sema Ergenekon’un senaryosunu yazdığı, Ay Yapım imzalı Yargı dizisi yeni sezonda Kanal D’de ekrana gelmeye hazırlanıyor. Senaristi Sema Ergenekon’un iki yıl boyunca adliyelerde yaptığı araştırma sonucu ortaya çıkardığı hikaye çarpıcı hikayesiyle izleyicileri ekrana kitlemeye hazırlanıyor.

Milliyet gazetesi köşe yazası Sina Koloğlu yeni dizi yargıyı bugün köşesine taşıdı. Koloğlu, senarist Sema Ergenekon’la dizi ile ilgili söyleşisini okurlarıyla paylaştı. Sema Ergenekon dizinin ana karakterleri Ceylin (Pınar Deniz) ve Ilgaz’ı (Kaan Urgancıoğlu) şu sözlerle tanımlıyor: “Ilgaz dürüstlüğüyle nam salmış bir savcı. Ceylin ise babasının uğradığı haksızlık sonucu, isyan eden, kural tanımaz ve inandığı değer ve doğrular uğruna sınırlarını zorlayan, ipten adam alan cevval bir avukat.”

İki yıllık araştırmanın ürünü Yargı dizisi hikayesiyle izleyenleri darmaduman edecek! 8

Ergenekon yeni dizinin hikayesinin gerçekçi olması için adliyelerde iki yıl geçirdiğini söylüyor ve şöyle devam ediyor:

“Emniyet ve adliye dünyası tamamen gerçekçi bir düzlemde kuruldu. İki yıllık bir geçmişi var projenin. Ağır ceza duruşmaları, emniyet ziyaretleri, hukuk bürosu gezileri, dünya drama örneklerinin incelenip izlenmesi, şaşırtıcı gerçek vakaların saptanıp, bölümlerde kullanılmak üzere arşivlenmesiyle geçen koca iki yıl. Ayrıca yazılan her senaryoyu; bir asayiş şube müdürü, bir narkotik şube müdürü ve bir olay yeri inceleme uzmanı okuduğu gibi; iki avukat ve bir psikolog da değerlendiriyor.”

İki yıllık araştırmanın ürünü Yargı dizisi hikayesiyle izleyenleri darmaduman edecek! 9

Daha önce Netflix için çekilen Aşk 101 dizisinde bir araya gelen ve aralarındaki uyum çok beğenilen Pınar Deniz ve Kaan Urgancıoğlu ikilisinin Yargı dizisinde yeniden baş rolleri paylaşıyor. Dizide ayrıca Hüseyin Avni Danyal, Uğur Polat, Mehmet Yılmaz Ak, Zeyno Eracar, Ali Seçkiner Alıcı gibi usta isimler yer alıyor.

Çekimleri son hız devam eden Yargı dizisi eylül ayında Kanal D ekranında olacak.