Ana sayfa Dizi Haberleri Kalp Yarası dizinde Ayşe ile Ferit ancak finalde birleşir!

Kalp Yarası dizinde Ayşe ile Ferit ancak finalde birleşir!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Pazartesi akşamları yayınlanan Kalp Yarası isimli dizinin düşmekte olan reytinglerini izleyiciler senaryoya bağlıyor. Gökhan Alkan ile Yağmur Tanrısevsin ikilisinin çok başarılı iş çıkardığını düşünen hayranları, onları ekranda bir arada görmekten çok memnun.

Hikayede Ayşe ile Ferit aşkının bir türlü kavuşmaya doğru gitmemesi de izleyicilerin eleştirilerine neden oluyor. Peki senaristler iki karakteri birleştirse ve mutlu bir hayatları olsa dizi daha mı çok izlenecek?

Dram yapımlarının en önemli sıkıntısı izleyenlerin beklentisi ile senaristlerin yapımı uzatma çabalarının birbirlerine ters düşmesidir. Antakya’da çekimleri devam eden Kalp Yarası dizisinde Ayşe ile Ferit’in birleşmesinin final anlamına geleceğini Milliyet yazarlarından Sina Kololğu ifade etti.

Tüm kişiler kategorisinde ortalamanın biraz üzerinde reyting alabilen Kalp Yarası, AB ve ABC1 gruplarında ise oldukça düşük olanlar elde ediyor. Pazartesi akşamı yayınlanan diziler arasında en düşük oranları alan Kalp Yarası için hikayede dramı artırmak ve izleyicilerin merakını yüksek tutmak dışında başka çare yok.

Senaristler de bu yüzden Ayşe ve Ferit karakterlerini birleştirmeyerek, önlerine birçok engel çıkartıyor. Sina Koloğlu, değerlendirme yazısında şu detaylara dikkat çekti:

““Biz birbirimiz için yaratılmamışız”, bu cümle bugüne kadar kaç filmin kaç dizinin repliği olmuştur bilinmez. ‘Kalp Yarası’nda Ayşe, Ferit’e söyledi. “Sen bana iyi gelmedin. Ben de sana iyi gelmedim” bile dedi. Bu dizinin izleyicisi Ayşe ile Ferit’ in ayrılmasını istemiyor. Dizi bu, yapacaklar böyle numaralar, sonra birleşirler finalde!”