Ana sayfa Dizi Haberleri Kanal D dizisi iyi yükselince, Fox TV dizisine çelme taktı!

Kanal D dizisi iyi yükselince, Fox TV dizisine çelme taktı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Pazar akşamları Teşkilat dizisi geçen sezondan bu yana bir numaralı yapım olarak öne çıkıyor. TRT1 ekranlarında yayınlanan Teşkilat yine çok iyi sonuçlar alarak yoluna devam ediyor. İkinci sezonda da pazar günlerinin sürükleyici dizisi olan Teşkilat’a en önemli rakip Kanal D’den geldi.

Pınar Deniz ile Kaan Urgancıoğlu ikilisinin başrolünde yer aldığı Yargı dizisi güçlü senaryosu ile hemen fark edildi. Dizinin şimdiye kadar 5. bölümü yayınlandı ama izleyici sadakati oluştu. Yani Yargı dizisi bundan sonra da çok iyi reytingler almayı garantilendi. Hikayenin sağlam olması ve sürükleyici yönü Yargı dizisinin Teşkilat ile birincilik mücadelesi yapabileceğini gösteriyor.

Kanal D’nin Yargı dizisi böyle iyi yükseliş yaşayınca karşısına çıkan Fox TV dizileri bir bir döküldü. Önce Uzak Şehrin Masalı dizisi yenildi, sonra ise Yalancılar ve Mumları isimli yapım ciddi sıkıntıya düştü. Peki neden?

Kanal D dizisi iyi yükselince, Fox TV dizisine çelme taktı! 8

Teşkilat dizisi daha çok erkek egemen bir izleyici kitlesine hitap ediyor. Bu yüzden de Yargı ile izleyici kitlesinin geçişkenliği pek yok…

Ancak Fox TV’nin yeni dizileri kadın izleyici odaklı yapımlar. İşte bu noktada Yargı dizisi ile Yalancılar ve Mumları arasında bir izleyici geçişkenliği var.

Yargı dizisi ne kadar yükselir ve ne kadar sağlam durur ise rakibi olan kadın izleyicilere daha çok hitap eden hikayeler hep zorlanacaktır.

Yalancılar ve Mumları’nı çok merak ettiğin ancak Yargı’ya takıldığı için izleyemediğini söyleyen birçok kişi var.

Kanal D dizisi iyi yükselince, Fox TV dizisine çelme taktı! 9

BBC’nin Mistresses isimli dizisinden uyarlanan Yalancılar ve Mumları, karşısında kadın izleyicileri kendisine çeken Yargı gibi bir yapım olduğu sürece kolay kolay ciddi bir izleyici ilgisini üzerine çekemez.

Fox TV dizisinin bir diğer sorunu da senaryo… Hikayesi akışı noktasında büyük sorunları olan Yalancılar ve Mumları, izleyicileri kendisine çekebilecek bir durumda değil. Dizide güçlü bir oyuncu kadrosu var ama, hikaye kısmı zayıf kaldığı için izleyiciler Yargı gibi çok etkili bir dizi varken, senaryo sıkıntısı yaşayan bir yapımı tercih etmek istemeyecektir.