Ana sayfa Dizi Haberleri Kanal D’nin Yargı dizisine abartı eleştirisi!

Kanal D’nin Yargı dizisine abartı eleştirisi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kanal D ekranlarında çok ilgi gören Yargı isimli dizi pazar akşamlarının yeni alternatif yapımlarından birisi oldu. TRT1 ekranında çok iyi bir ikinci sezon başlangıcı yapan Teşkilat dizisinin güçlü duruşuna karşın Yargı dizisinin yükseliş sergilemesi de çok anlamlı oldu.

Kanal D’nin yeni dizisi hukuk ve adalet üzerine kurulan bir senaryola sahip. Sema Ergenekon’un Adliye Sarayı’ndaki gözlemleri ve birçok davayı takibi sonrasında oluşan deneyimler Yargı dizisinin hikayesini ortaya çıkardı. Dizinin hızlı akışı ve izleyicilerin de senaryoyu çok beğenmesi iyi reytingler gelmesini sağladı.

Kaan Urgancıoğlu, Savcı Ilgaz karakterine çok yakıştırıldı. Oyuncunun başarılı performansı sosyal medyada büyük övgü aldı. Aynı şekilde Pınar Deniz’in de çok iyi bir seçim olduğunu Avukat Ceylin karakterini başarıyla canlandırmasından anlayabiliyoruz.

Yargı dizisi Kanal D ekranında Sadakatsiz, Camdaki Kız ve Arka Sokaklar’dan sonra en önemli projelerden birisi oldu. Dizinin tüm kategorilerde ikincilik elde etmesi ayrıca Teşkilat dizisine reytinglerde yaklaşması ileriki haftalarda birinciliği de hedefleyebileceğini gösterdi.

Özellikle Pınar Deniz’in güçlü çıkışı ile Yargı dizisi çok başarılı bir yapım olarak izleyici karşısına çıkıyor. Diziyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Milliyet yazarlarından Sina Koloğlu, senaryonun gizemli olmasının önemine işaret etti.

Koloğlu yazısında Yargı dizisindeki tartışmaların bazen abartılı olduğu eleştirisini de yaptı. İşte Sina Koloğlu’nun yeni diziyle ilgili değerlendirmesi:

“Peki katil kim?” sorusu, gizleme işini senaryonun iyi yaptığının işaretlerini veriyor. “Her senaryo bu ağırlıkta olmaz” deniliyor. Şüpheleri dağıtmak sonra, hafif hafif delileri serpiştirip, kafaları karıştırmak konusunda maharetli. Bütün gözler avukatta. Pınar Deniz sert mizaçlı, erkek egemen emniyet ve yargı dünyasında, kafa tutan bir karakterde çerçevesini çizmiş. Bazen abartılı taşmalar olmuyor değil. Şu üç bölüm çizdiği kompozisyonu samimi olarak izleyiciye aktarabiliyor.”