Ana sayfa Sosyal Medya Kefaret dizisinde ‘bu kadar da olmaz’ dedirten adam!

Kefaret dizisinde ‘bu kadar da olmaz’ dedirten adam!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Perşembe akşamları Fox TV ekranında yayınlanmakta olan Kefaret dizisi, her hafta da izleyicisini ekran başında heyecandan heyecana sürükleyen bir dizi. Dizi yayınlanıyor ama birçok hayranı final ihtimali nedeniyle tedirginlik yaşıyor… Kefaret dizisinin ne kadar daha süreceğinin duyurulmaması bu gerginliğin hiç bitmemesine neden oluyor.

Nurgül Yeşilçay ve Mert Fırat ikilisinin güçlü performansının yanı sıra bir de Yurdaer Okur gerçeği var… Usta oyuncu, Ahmet karakterini öyle başarılı canlandırdı ki, birçok izleyicinin hayranlığını kazandı. Cerrah olan Ahmet çok farklı, renkli ama birçok açıdan da anlaşılması güç birisi… Cerrahlar ellerini korumak zorunda, yoksa meslekleri küçük hatalar nedeniyle bitme noktasına gelebilir.

Ancak Kefaret dizisinde Ahmet, sonucunda dayak yemek ve ellerinin zarar görmesine aldırış etmeden kavgalara karışıyor. Ahmet karakteri ile adeta bütünleşen Yurdaer Okur, çok başarılı bir sunum sergiliyor. Karakterin her haline duygu katabilen, izleyiciyi şaşkına çeviren sahnelerde sanki o kişiymiş gibi canlandırma yapan usta oyuncu, akılda kalıcı oldu.

Kefaret dizisinde 'bu kadar da olmaz' dedirten adam! 7

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu da Cerrah Ahmet karakterinin ne kadar renkli bir karakter olduğuna yönelik değerlendirmesiyle dikkat çekti.

Anibal Güleroğlu, “Karısını en yakındaki bir başka kadınla aldatma klişesini bir tarafa bırakırsak, Ahmet’i asıl farklı kılan detay onun kızını kaçıran Arzu’ya kafayı takma halleri. ‘Bana Arzu lazım’ feryadıyla sokaklara dökülüp bir cerrah için ellerin çok önemli olduğunu düşünmeden pata küte dayak ortamlarına atlaması ve dayak arsızı misali gidip gidip dayağını yedikten sonra memnun mesut evine dönmesi sık sık gördüğümüz bir tablo değil açıkçası” yorumunu yaptı.

Ahmet karakterinin dizinin renkli bir siması olduğunu da ifade eden Güleroğlu, yazısını şöyle sürdürdü:

“Anlayacağınız her kadından çocuk yapan ve Sude’yi de kızı gibi benimseyen… Meltem’le birlikte yaşarken de Zeynep için yanıp tutuşan ve onunla tekrar birleşmek uğruna tehditkâr davranan… Özetle aşktan ziyade elde etme tutkusuna esir olan Ahmet, kimi zaman işi abartsa da, ihanet mefhumunu görünmez kılarak, ‘Kefaret’in en renkli simalarından olmayı başarmakta.”