Ana sayfa Dizi Haberleri Kefaret dizisinin gün değiştirmesiyle verilen güçlü mesaj!

Kefaret dizisinin gün değiştirmesiyle verilen güçlü mesaj!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz Özel – Kefaret tartışmalı bir diziydi… Yani devam mı etsin yoksa final mi yapsın noktasında tam da ortadaydı… Reytingleri fena değildi ama ikinci bir sezon daha sürecek bir hikayesi olup olmadığı konusunda kafalar karışıktı. Ancak görünen o ki Fox TV, dizinin gününü değiştirerek çok farklı bir durum ortaya koydu.

Yaz arası vermesi beklenen veya final yapabileceği düşünülen Kefaret dizisinin akıbetinin ne olacağına yönelik olarak gün değişikliği kararının gelmesi güçlü bir mesaj aslında. Nurgül Yeşilçay, Mert Fırat ve Yurdaer Okur’un çok başarılı oyunculuklar ortaya koyduğu, hikayesi ile de geniş bir izleyici grubunu kendisine hayran bırakan Kefaret devam ediyor. 1 Temmuz perşembe günü itibariyle artık yeni gününde yayınlanacak olan dizi için alınan bu karar, yaz boyu devam edeceğine yönelik de bir işaret olarak algılandı.

Kefaret dizisinin hafta sonu yerine hafta içine alınması daha fazla izleyiciye ulaşma isteğinden kaynaklanıyor. Yaz ekranında zaten izlenme oranları düştü. Bir de hafta sonu dizi yayınlandığında daha da az izleyici ekran başında oluyor.

Fox TV, bu yeni kararı ile Kefaret dizisini yaz boyunca sürdürmeyi de planlamış olabilir. Final veya sezon finali yapacak bir dizinin bu şekilde gün değiştirmesi beklenmezdi. Anlaşılan Fox TV, Kefaret dizisini bir süre daha yayında tutmayı planlıyor.

Aslında bu çok anlamlı ve yerinde bir karar olarak da dikkat çekiyor. Kefaret belki gelecek kış sezonunda ekranda olmayabilir ama yaz boyunca devam ederek hem Fox TV’de alıştıkları diziyi izlemek isteyenleri tatmin eder hem de yeni dizi için harcanacak maliyet yerine zaten eldeki bir yapım ile düşük izlenme oranlarının olduğu yaz dönemi atlatılabilir.