Ana sayfa Sosyal Medya Kerem Bürsin dizi sektöründe kadın erkek eşitsizliğini ifşa etti!

Kerem Bürsin dizi sektöründe kadın erkek eşitsizliğini ifşa etti!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Kerem Bürsin, sevgilisi Hande Erçel ile birlikte başrolünde yer aldığı Sen Çal Kapımı dizisi ile popülerliğini artırdı. Dünyanın birçok ülkesinde hayranları bulunan Kerem Bürsin, kadın haklarına destek için de He For She hareketi ile işbirliği içine girdi…

Dizi sektöründe kadın erkek eşitsizliği olduğunu da açıkça ifade eden Kerem Bürsin, bu konuda büyük tartışmalar başlatacak gibi görünüyor. Oyuncu, bu eşitsizlik durumu için şunları söyledi: “Hangi sektörde yok? Çoğu sektörde var. Benim bulunduğum sektörde de var. Senaristlere yük bindirmek istemiyorum, talep üzerine senaryolar yazılıyor. Ama kurduğumuz hikayelerde bu var. Karakter dağılımında bu var. Kahraman kodladığımız karakterlerde var.”

Kerem Bürsin, dizi sektöründe ücretlendirme konusunda da kadın ile erkek oyuncular arasında farklar olduğunu da kabul etti. Oyuncuların kendi aralarında ne kadar ücret aldıklarını konuşmadıklarına değinen oyuncu, şu ifadeleri kullandı:

“Sen Çal Kapımı dizisinde başrol ben değildim. Eda karakterinin hikayesiydi, Hande başroldü. Elbette ücret ile alakalı eşitsizlik vardır. Ama bu konuşulmuyor. Kimin ne aldığını bilmiyoruz. Ama öyle bir eşitsizlik varsa da bunun yapımcının, menajerinin, oyuncunun da sesini çıkarması lazım…”

Kamera arkasında da büyük eşitsizlik olduğunu belirten oyuncu, setlerin çoğunda iş dağılımında erkeklerin yer aldığına değindi.

Kerem Bürsin, “Ben bugüne kadar bir sürü dizide oynadım. Bir tane kadın kamera asistanına denk geldim. Bir tane kadın görüntü yönetmenine denk geldim. Bir tane de kadın yönetmen ile çalışma fırsatım oldu” açıklamasında bulundu.