Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Kerem Bürsin diziler konusunda kendisini bağlayacak bir karar aldı!

Kerem Bürsin diziler konusunda kendisini bağlayacak bir karar aldı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay -Kadın haklarına yönelik olarak oluşturulan He For She kampanyasına destek olan Kerem Bürsin, dizi setlerinde değiştirmek istediği şey sorulunca, herkesin eşit olmasını arzu ettiğini söyledi.

Hande Erçel ile birlikte başrolünde yer aldığı Sen Çal Kapımı dizisi ile son dönemde gündemde olan oyuncu, dünyanın birçok ülkesinde de büyük popülerlik kazandı. Hande Erçel ile aşk da yaşadıklarının ortaya çıkması ile birlikte dizinin popülerliği de özellikle yurt dışında bir hayli arttı.

Her For She hareketine katılınca bu konuya daha çok duyarlı olmaya başladığını anlatan Kerem Bürsin, kadın ile erkeğin her alanda eşit olması gerektiğine değindi. Kerem Bürsin, dizi setlerinde de bu anlamda bir eşitsizlik olduğunu ve bu eşitsizlik durumunun hem oyuncular noktasında hem de çalışan ekip noktasında erkeklerden yana olduğunu anlattı.

Oyuncu, “Dizilerde neyi değiştirmek isterdiniz?” şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi: “Herkesin eşit olmasını isterdim. Büyük bir önceliğe sahibiz erkekler olarak. O öncelik de güç. O güç bize çok şey sağlamıyor. O gücü değiştirirdim, eğer sihirli bir değneğim olsaydı… Erkeklerde benim en büyük derdim, bizleriz. Bu konuda bilgilenmek, sesimizi çıkartabilmek, baskının altından kalkabilmek, o baskıyı yok etmek önemli. Bizi de çok etkiliyor.”

Kadına şiddet konusunun dizi setlerinde de yer aldığını hatırlatan bir muhabirin sorusu üzerine, bu tür konularla gündeme gelen oyuncularla birlikte rol yapma konusunda Kerem Bürsin’in bir kararlılığının da bulunduğu anlaşıldı.

Oyuncu, kadına şiddet konusuyla gündeme gelen bir oyuncu ile birlikte aynı projede oynamak istemeyebileceğini söyledi.

Kerem Bürsin, “Çok yanaşmam ama şu da doğru değil, bilgisizlikten kaynaklanan bir durum da var. Zorlanırım, eğer çalışmak zorunda kalsam. Ama konuşmayı da çok isterim. Herhalde de çalışmam, bana göre olmaz” ifadesini kullandı.