Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Yasak Elma’dan ayrılan Gülenay Kalkan’dan kadın oyunculara önemli uyarı!

Yasak Elma’dan ayrılan Gülenay Kalkan’dan kadın oyunculara önemli uyarı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Gülenay Kalkan’ı izleyiciler en son Yasak Elma isimli dizide seyretti. Dizinin dördüncü sezonunda yer alan usta oyuncu, Feride karakterine hayat vermişti.

1959 yılında Ankara’da dünyaya gelen Gülenay Kalkan, tiyatro da uzun yıllar yer aldı ve Devlet Sanatçısı olarak da sahnelerde birçok oyunda bulundu. Oyuncu son yıllarda birçok sinema filmi ve dizide de rol aldı. Oyuncu, Anne isimli yapımdaki Cahide karakterinden 3 yıl sonra Yasak Elma ile yeniden ekranlara dönüş yapmıştı.

Gülenay Kalkan, kadın meslektaşlarına güzelliklerini koruma konusunda önemli bir uyarıda bulundu. Cildi korumak için yapılacakları doğru bulan oyuncu, yüzde değişikliğe neden olacak müdahalelerin ise doğru olmadığını söyledi.

Botoks yaptırıp sonra da dizide rol alan oyuncular zaman zaman ciddi eleştiriler alıyor. Bu nedenle de mimiklerini kullanamayan oyuncular sorunu sıklıkla gündeme geliyor.

Bu konuya değinen Gülenay Kalkan, “Değiştirmek çok yanlış. Mimiklerimizin bozulmaması lazım. Seyircinin alıştığı yüzün çok dışına çıkmak, seyirciyi de kötü etkiliyor, rolü de kötü etkiliyor. Roller önemli. Çok değişik bir rol olmadığı sürece, makyaj ile tiplemeleri yapabiliyorsun” diye konuştu.

Gülenay Kalkan, rolün gerektirdiği şeyler olmadığı sürece küçük dokunuşlar ile olanı muhafaza etmek gerektiğini anlattı.

Bu tür müdahalelerin ekranda kötü durduğunu belirten oyuncu, kendisinin de bu duruma çok dikkat ettiğini anlattı.

Yasak Elma’nın beşinci sezonda çok başarılı şekilde ilerlediğini anlatan Gülenay Kalkan, çok iyi bir ekip olduğunu ve konu değiştiği zaman başka isimlere ihtiyaç duyulduğunu anlattı.

Yasak Elma’nın kendisi için bittiğini ama gelen proje teklifleri olduğunu anlatan usta oyuncu, ekranlardan çok uzak kalmak istemediğini de belirtti.

“Başka bir projede birlikte olacağız” diye konuşan oyuncu, her türlü rolü canlandırabileceğini vurguladı.