Ana sayfa Sosyal Medya Kerem Bürsin’den şaşırtan itiraf; Duruşumdan dolayı çok arkadaş kaybettim!

Kerem Bürsin’den şaşırtan itiraf; Duruşumdan dolayı çok arkadaş kaybettim!

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Bugüne kadar pek çok yapımda rol alan ünlü oyuncu Kerem Bürsin, en son Star TV’de yayınlanan Sen Çal Kapımı dizisiyle şöhretin zirvesine yerleşti. Sen Çal Kapımı dizisiyle şöhreti ülke sınırlarını aşan ünlü oyuncu sık sık  toplumsal meselelere olan duyarlılığıyla da gündem oluyor.

Kerem Bürsin son olarak hayranlarının karşısına toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için yürütülen ‘HeForShe’ hareketinin sözcüsü olarak çıktı. Hürriyet Gazetesi’nden Hakan Gence’nin sorularını yanıtlayan yakışıklı oyuncu, üstlendiği sorumluluğu “Eşitsizliğin bir öznesi de erkekler olduğu için onların da bu mücadeleye dahil olması lazım. Çünkü sorun bizden kaynaklı” diyerek anlattı.

Röportajda kadın haklarından, toplumsal cinsiyet eşitliğine kadar pek çok soruyu yanıtlayan Kerem Bürsin, Toplumsal baskının daha çocuk doğmadan renklerle başladığını söyleyerek, “Cinsiyeti belli oldu mu? Odasını mavi ya da pembe yapalım şeklinde bir bakış açısı var” dedi.

Kerem Bürsin tam da bu sebeple objektiflere pembeler içerisinde poz verdi. Ünlü oyuncu, “Erkekler üzerinde de ‘adam olmak’, ‘erkek olmak’ gibi baskılar var. ‘Sesimi çıkarırsam, bu konuyu savunursam ya da küfredildiğinde uyarırsam bana ne derler’ gibi düşünceler söz konusu.

Cinsiyetçi bir küfür duyduğunda ‘Bu lafı lügatinden çıkarırsan daha iyi olur’ diyebilmek bir cesaret haline geliyor. Uyardığında dalga geçenler, ‘Lafın gelişi söyledim, niyetim o değildi’ diyenler oluyor…” şeklinde konuştu.

Kerem Bürsin'den şaşırtan itiraf; Duruşumdan dolayı çok arkadaş kaybettim! 8

“Doğruyu söylemekten korkmamalıyız’ diyen Kerem Bürsin, bu sebeple çok arkadaş kaybettiğini de itiraf etti. Ünlü oyuncu bu konuda da şunları söyledi; “O korkunun yapay olduğunu birine karşı ilk adımı atınca anlıyorsunuz zaten. Ve bu konuda dik durduğunda ciddiyetin de anlaşılıyor. Benim sırf bu gibi sebeplerden arkadaş kaybettiğim de oldu.

Kerem Bürsin'den şaşırtan itiraf; Duruşumdan dolayı çok arkadaş kaybettim! 9

Arkadaşını uyarıyorsun, ‘Tamam’ diyor ama yine devam ediyor. Sonra anlıyorsun ki, bu kişi aslında bunda bir sıkıntı görmüyor. Sen de ‘Tamam, güzel zamanlar geçirmiş olabiliriz ama ben artık değiştim’ diyerek yolunu ayırıyorsun. Ama artık benim önümde cinsiyetçi şakaların ve küfürlerin yapılamayacağını insanlar biliyor ve saygı duyuyor.”