Ana sayfa Dizi Haberleri Kırmızı Oda dizisine doping yapılmazsa tv8’e pahalıya patlayacak!

Kırmızı Oda dizisine doping yapılmazsa tv8’e pahalıya patlayacak!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Gülseren Budayıcıoğlu’nun aktardığı gerçek hayata dair konulardan oluşturulan hikayeleri ile Kırmızı Oda sektöre büyük bir renk kattı. Binnur Kaya’nın başrolünde yer aldığı dizi, konuk oyuncuların yüksek performansı ile öne çıktı.

Geçen sezon çok iyi bir çıkış yakalayarak Cuma akşamları birincilikler alan dizi, her bölümü ile milyonları etkisi altına almıştı. Hikayeler çok güçlü, konuk oyuncular bir harika olunca da reytingler patlama yaptı.

Kırmızı Oda’nın bu başarılı ilk sezon performansının ardından ikinci sezonda da benzer bir durum yaşanması bekleniyordu. Ancak diziye olan ilgi azaldı. Hikayeler yine güçlüydü. Başrolde Binnur Kaya yine çok etkileyiciydi. Ayrıca konuk oyuncuların kalitesine yönelik bir eksiklik de yoktu.

Ancak Kırmızı Oda dizisinin birçok izleyiciyi psikolojik olarak sıkıntıya sokabilecek hikayelerindeki ağır dram, ikinci sezonda daha az sayıda izleyiciyi tv8 ekranına taşıyor.

Geçen hafta itibari ile birinciliklerden uzaklaşan dizi, ortalamanın üzerinde reytingler alsa da geçen sezondan çok daha düşük oranlar elde edebiliyor. Hatta bu sezonun başında daha iyi sonuçlar alabilen Kırmızı Oda, haftalar ilerledikçe düşüş sergiliyor.

Dizinin bu düşüşünün durdurulabilmesi noktasında senaristlerin yeni adımlar atması gerekecek. Sadece hikayeler ve konuk oyuncular değil, tv8’in tanıtım konusunda da daha çok çaba harcaması şart.

Kırmızı Oda’daki umutsuzluk ve acı yayan sahnelerin azaltılması daha umut dolu hikayelere yer verilmesi de düşünülmeli. Senaristler nasıl karar alacak bilinmez ama bu reyting düşüşü düzenli şekilde devam ediyor ve tv8 adına önümüzdeki haftalarda ciddi bir sorun çıkartacaktır.