Ana sayfa Dizi Haberleri TRT1’in çok iddialı başlayan dizisi artık gözden düştü!

TRT1’in çok iddialı başlayan dizisi artık gözden düştü!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Hikayesi ile büyük dikkat çeken dizilerden birisi de Bir Zamanlar Kıbrıs, yeni adıyla Kıbrıs Zafere Doğru… İlk sezonda çok başarılı bir çıkış yapan ve Kıbrıs Türk halkının yaşadığı büyük zulümü anlatan dizi artık eskisi kadar ilgi görmüyor.

İlk sezonda dramın ve acının yer aldığı sahneler çok etkileyici olmuştu. Bir Zamanlar Kıbrıs isimli yapım perşembe akşamları çok iyi reytingler alabiliyor ve üst sıralarda yer alabiliyordu. Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Ahmet Kural ve Gülper Özdemir’in başrollerinde yer aldığı dizinin etkili hikayesi, güçlü oyuncu kadrosu ile buluştu.

Dizinin ilk sezondaki büyük başarılarının ardından ikinci sezonda Kıbrıs Zafere Doğru ismiyle büyük değişim geçirdi. Artık acının ve gözyaşının değil, mücadelenin ve zaferin öyküsü vardı… Dizinin ekibi Kıbrıs’ın zorlu hava sıcaklıklarına rağmen yaz aylarında çekimlere başladı ve yoğun bir emek verdi.

Kıbrıs Türk halkının zafere ulaşmasını anlatan ikinci sezon Cuma akşamları ekrana geldi ama reytingler bir türlü istenilen seviyeye çıkamadı.

İlk sezondaki izleyici ilgisinin yarısını bile elde etmekte zorlanan Kıbrıs Zafere Doğru, 26 Kasım akşamı yayınlanan 16. bölümü ile bir ortalamanın altında reytingler elde etti.

İlk sezonki sonuçlara bakarak dizinin bugünkü durumda gözden düştüğünü, izleyici ilgisini bir hayli kaybettiğini söyleyebiliriz.

Ne oyunculuk hem hikaye ne de prodüksiyon noktasında bu düşüşü açıklayacak bir hata yok. Ancak izleyicilerin Cuma akşamı tercihleri arasında TRT1 yapımı çok da fazla yer edinemedi.

Tüm kişiler kategorisinde 15. sırada yer alan dizi, AB’de ise günü 10. sırada tamamladı. ABC1’de 11. olan Kıbrıs Zafere Doğru, ikinci sezonu ile ilk sezondaki başarılarını aratıyor.

Dizinin 3 Aralık Cuma günü yayınlanacak 17. bölüm fragmanı da paylaşıldı.