Ana sayfa Dizi Haberleri Yalı Çapkını dizisi için eleştiriler sert ama izleyici desteği de çok güçlü!

Yalı Çapkını dizisi için eleştiriler sert ama izleyici desteği de çok güçlü!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Star TV ekranında Cuma akşamları yayınlanmakta olan Yalı Çapkını dizisi başarılı şekilde yoluna devam ediyor. İyi reytingler elde eden, geniş bir izleyici kitlesini kendisine bağlayan dizinin hikayesine yönelik ise eleştiriler hiç kesilmiyor.

İlk sezona göre ikinci sezonda yaşanan büyük hikaye değişiminin bazı izleyicileri tatmin etmediği, bazılarını kızdırdığı ve küçük bir kısım izleyiciyi de diziden soğuttuğu yönünde belirtiler sosyal medyada bulunuyor.

Ancak dizinin reyting sonuçlarına bakıldığı zaman çok güçlü bir izleyici desteğini de görmekteyiz. Afra Saraçoğlu ile Mert Ramazan Demir ikilisinin başarılı başrol performansı ve güçlü uyumu dizinin yükselmesinin anahtarı olmuştu. İkili iyi bir partnerlik süreciyle kendilerinden konuşturmayı sürdürüyor.

Yeni sezonda izleyicilere farklı bir hikaye sunmak adına Yalı Çapkını dizisinin yapım ekibi, senaristleri yepyeni bir anlayış belirledi. Bu yeni anlaşın içinde Binnur Kaya gibi çok değerli bir oyuncunun ekibe katılması da var. Tarık Emir Tekin gibi son dönemin dikkat çeken genç yeteneklerinden birisinin de Yalı Çapkını dizisinde yer alması, hikayenin daha da dikkat çekmesini sağladı.

Yalı Çapkını dizisinin sadık izleyici kitlesi ilk sezonda izlediği karakterlerin, ikinci sezonda yaşadığı değişim nedeniyle biraz şaşkın. Dizinin yeni senaryo ekibinin ilk sezondaki karakterlerin ortaya koyduğu duygu yoğunluğunu çok da hesap etmeden, onlardan farklı karakterler yaratmaya çalıştıkları anlaşılıyor.

Yeni senaristlerin ilk sezondaki karakterlerin gelişimi ve ortaya koydukları çerçevenin dışına çıkarak, onlardan ilk sezona göre daha farklı karakterler yarattıkları yönündeki eleştiriler bir hayli fazla.

Birçok izleyici de bu durumu sorguluyor, sosyal medya ortamında “Senaristler ilk sezonu izlemiş mi?” şeklindeki alaycı yorumlar bulunuyor.

Dizinin reyting sonuçlarına bakıldığında ise tüm kişiler kategorisinde birinciliği sürdürdüğünü, AB ve ABC1 kategorilerinde de yine çok iyi reytingler alarak yoluna devam ettiğini görmekteyiz.

Elbette ki Kızılcık Şerbeti gibi yine güçlü bir hikayesi olan bir dizi ile Yalı Çapkını’nın rekabetinde zirve el değiştirebiliyor.

Ancak 9’lara yaklaşan reytingleri ile Yalı Çapkını dizisinin ilk sezondaki gibi yine çok etkili bir performans ortaya koyduğunu, izleyici desteğini arkasına aldığını ve bu eleştiriler ortada olsa da hikayenin gelişiminin milyonlarca izleyiciyi ekrana bağladığı gerçeğini de atlamamak lazım.

Senaristlerin yavaş yavaş izleyicilere alıştırdıkları yeni hikaye düzenine reytingler noktasından bakıldığında ciddi bir tepkinin olmadığı anlaşılıyor. Sosyal medyadaki olumsuz yorumlar ise anlaşılan sadık izleyici kitlesini çok da fazla etkilemiyor.