Ana sayfa Dizi Analiz Kuruluş Osman 135. analizi; Osman Bey’den Moğallara büyük başkaldırı

Kuruluş Osman 135. analizi; Osman Bey’den Moğallara büyük başkaldırı

tarafından ker_def

Ekranların reyting rekortmeni dizisi ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarındaki 135. Bölümüyle reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde #KuruluşOsman etiketiyle yer aldı. Dizi, Tüm kişiler ve ABC1 kategorilerinin en çok izlenen yapımı olurken, AB grubunun ise günü ikinci olarak tamamladı. Peki yeni bölümde neler yaşandı, işte detaylar:

Kuruluş Osman’ın 135. Bölümünde Osman Bey’in Moğollarla girdiği cendere bölüme damga vurdu. Kuruluş Osman’ın 135. Bölümünde Hz. Yunus Emre; Osman Bey ve alplarına Hz. Ukkaşe ve kul hakkım hakkında rivayeti anlatarak adalet konusunda önemli bir ders verdi. Bala Hatun, Fatma Hatun’dan Alaeddin ve Gonca arasındaki meseleyi öğrendi.

Bala Hatun, bunun bir tuzak olabileceğini düşündü ve Söğüt’te Gonca Hatun’un kendisine getirdiği hediyeleri kabul etti. Öte yandan Üstat Gera ve Vasilis dur durak bilmedi ve ilk hedefi olan Söğüt’ü kana bulama planları yaptı. Üstat Gera’nın adamları, Haçlılar, Osman Bey’e ve ahalisine zarar vermek için Söğüt’e tüccar kılığında girerek baskın verdi.

O sırada Söğüt halkına yemek dağıtan Bala Hatun, Alaeddin Bey ve Gonca Hatun var gücüyle Söğüt’ü savundu. Alaeddin Bey, hasta ve yorgun düşen annesi Bala Hatun’u cenk alanından uzaklaştırmak istedi ancak Bala Hatun, “Söğüt bana emanettir oğlum! Söğüt’ü yakmaya kalkan kim varsa küllerini savurduk! Yine yaparız Allah’ın izniyle!” diyerek Haçlılarla savaştı.

Moğol’a vergileri vermeye giden Osman Bey, ummadığı bir durumla karşılaştı. Moğol Komutanı altınları aldı ancak Osman Bey’i göndermeye niyeti yoktu.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği dizi, atv ekranında çarşamba akşamlarına damga vurmaya devam edecek.