Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Kuruluş Osman dizisi geçen sezonki düzeni geri getirdi!

Kuruluş Osman dizisi geçen sezonki düzeni geri getirdi!

tarafından ker_def

Ekranların en çok izlenen dizisi ‘Kuruluş Osman’, atv ekranında heyecanla izlenen 68’inci bölümüyle yine reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı. Geçen sezon Sadakatsiz dizisinin Kanal D’de başlamasının ardından AB grubunda birinciliği rakibine kaptıran Kuruluş Osman tüm kişiler ve ABC1 gruplarında ise birincilikleri bırakmıyordu.

Üçüncü sezona başlayan Kuruluş Osman dizisi, aynı düzenin yeni sezonda da devam etmesini sağladı. Dizinin 68. bölümü de yine tüm kişiler ve ABC1 gruplarında birincilik elde etti. Ancak AB grubunda atv dizisi günü ikinci olarak bitirdi. #TürkünHayali etiketiyle sosyal medyada çok konuşulan, Türkiye ve dünya gündeminde yer alan ‘Kuruluş Osman’ reytinglerde de yine rakipsizdi. Dizinin 3 Kasım Çarşamba günü yayınlanacak 69. bölümünden ilk fragman da paylaşıldı.

Dizinin 68’inci bölümde; Osman Bey’in Tekfur Rogatus’a teslim ettiği Papaz Gregor’un Kayı Obası’na dönmesi herkesi ters köşeye yatırdı. Papaz Gregor’u obaya dönmeye ikna eden gizemli emanetin sırrını çözmek isteyen Osman Bey, bu tahta parçasının Hz. İsa’nın gerildiği çarmıhından geldiğini; Hıristiyan dünyası için çok önemli ve kutsal olduğunu öğrendi.

Büyük hayal kırıklığı yaşayan Tekfur Rogatus, Papaz Gregor’un kendi isteğiyle Kayı Obası’na neden döndüğü öğrenmek için harekete geçti. Ardından Bitinya’nın tüm tekfurlarını kalesine davet ederek Osman Bey’e karşı cepheyi genişletmeyi planladı.

Kilim işi için Söğüt’e giden Bala Hatun ve Malhun Hatun’un kafilesi dönüş yolunda Katalan savaşçıların saldırısına uğradı. Kayı alpleri ve hatunları Katalanlara direnirken, Bala Hatun yaralandı. Derhal obaya getirilen Bala Hatun, karnındaki bebeğin derdine düşerken, Osman Bey de büyük bir endişe yaşadı. Neyse ki Selcan Hatun’un verdiği haber herkesi rahatlattı, bir mucize sonucu Bala Hatun’un da bebeğin de sağlığı yerindeydi! Osman Bey, Katalanların bulup cezalandırması için Göktuğ’u görevlendirdi.

Papaz Gregor’un Kayı Obası’na döndüğünü öğrenen Tekfur Kosses, Osman Bey’e giderek imparatorun talebini iletti ve Gregor’un kendisine teslim edilmesini istedi. Osman Bey kendisine sığınan kimseyi teslim etmeyeceğini söyleyerek talebi reddetti. Bunun üzerine Kosses, ajanı Bahadır’dan Papaz Gregor’u öldürmesini istedi.

Tekfur Rogatus’un asıl niyetini ortaya çıkarmak için bir oyun kuran Osman Bey, planını Papaz Gregor’la paylaştı. Rogatus’a haber göndererek Kayı Obası’ndan kaçacağını haber veren Papaz Gregor, belirlenen yerde Rogatus’la buluştu. Rogatus ise kutsal emanetin peşindeydi! Tekfur asıl niyetini açık ettiğinde Osman Bey ve alpleri ortaya çıkarak Papaz Gregor’u geri aldı. Tekfurun gerçek yüzünü gören Papaz Gregor, Osman Bey’in niyetinin halis olduğunu anladı ve Söğüt’ün Hıristiyan halkı ile buluşmaya razı oldu.

Tekfur Rogatus’un davetiyle gerçekleşen toplantıda Bitinya tekfurları bir araya geldi. Toplantıdan Kayı Obası ile tüm ticaret anlaşmalarının iptal edilmesi ve Osman Bey’e karşı birlik olma kararı çıktı. Ticaret anlaşmalarının iptal edilmesi, kilimlerini satamayan Bala Hatun ve Malhun Hatun’u zor duruma düşürdü.

Osman Bey’in öncülük ettiği buluşmada Söğüt’ün Hıristiyan halkı Papaz Gregor’u bağrına bastı. Söğüt meydanındaki buluşma esnasında Tekfur Kosses’in görevlendirdiği Bahadır, Papaz Gregor’u okla vurarak yaraladı. Papaz Gregor, Şeyh Edebalı’nın tekkesinde tedavi altına alındı.

Tekfur Rogatus’un ihanetini cezalandırmak isteyen Osman Bey, komutan Feodor’un liderlik ettiği kervana pusu kurdu. Tekfur Rogatus’a büyük bir darbe indiren Osman Bey, Feodor’un cezasını da bizzat kesti!

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarındaki üçüncü sezonunda da çarşamba akşamlarına damgasını vurmaya devam edecek.