Ana sayfa Dizi Haberleri Kuruluş Osman geri döndü, Sadakatsiz’in reyting ateşi düştü!

Kuruluş Osman geri döndü, Sadakatsiz’in reyting ateşi düştü!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Çarşamba akşamları diziler arasında muhteşem bir reyting yarışı yaşanıyor. Kuruluş Osman ile Sadakatsiz dizilerinin yanı sıra, Fox TV ekranında Kanunsuz Topraklar ve TRT1’de de Dünya Hali isimli absürt komedi dizisi bu yarışta yer alıyor.

Son bölüm için zirvenin sahibi ise tüm kişiler ve ABC1 kategorilerinde atv’nin Kuruluş Osman dizisi oldu. Dizi, AB kategorisinde ise günü ikinci sırada tamamladı. Geçen sezon iki haneli reytingler elde eden dizinin üçüncü sezon başlangıcı iyi oldu ama geçen sezonki oranlara henüz ulaşılamadı. Kuruluş Osman dizisine gösterilen ilgide bir azalma gözlemleniyor.

Kanal D ekranlarında yayınlanan Sadakatsiz dizisi ise AB kategorisinde gün birincisi olurken, tüm kişiler ve ABC1 kategorilerinde ise Kuruluş Osman’ın ardından ikinci sırayı elde etti. Kanal D dizisi, ikinci sezon başlangıcını çok iyi reytinglerle yapmış ve birincilikleri toplamıştı. Ancak Kuruluş Osman dizisinin güçlü geri dönüşü sonrasında Sadakatsiz, tüm kişiler ve ABC1 gruplarında birinciliği kaybetti.

Kuruluş Osman geri döndü, Sadakatsiz'in reyting ateşi düştü! 10

Sadakatsiz dizisi ayrıca en iyi sezon başlangıcını gerçekleştiren dizi olmasına rağmen, Kuruluş Osman’ın yeniden ekranlara dönüşü sonrasında reytinglerde de gerileme yaşadı.

Çarşamba rekabetinde hem Kuruluş Osman hem de Sadakatsiz çok başarılı reytingler elde ediyor. İzleyicilerin sadakati oldukça yüksek. Her yeri bölüm iki dizi için de milyonlarca hayranı heyecanlandırmaya yetiyor.

Bu rekabeti geriden takip eden Fox TV dizisi Kanunsuz Topraklar da çok kaliteli bir dizi. Ancak Uğur Güneş ve Esra Bilgiç ikilisinin başrolünde yer aldığı dizi henüz güçlü bir reyting çıkışı sergileyemedi. Ortalama oranların biraz üzerinde reytingler almasına rağmen Kanunsuz Topraklar’ın yüksek bütçesi ile bu şekilde devam etmesi mümkün olmayabilir.

Kuruluş Osman geri döndü, Sadakatsiz'in reyting ateşi düştü! 11

Fox TV’nin yeni sezon için en iddialı dizisi olarak gözüken Kanunsuz Topraklar’ın ilerleyen bölümlerde reytinglerde bir sıçrama yapması şart. Dizi yayınlanan 3. bölümü ile tüm kişilerde sekizinci olurken, AB ve ABC1 kategorilerinde ise yedinci durumda bulunuyor.

TRT1 ekranlarında yayınlanan Dünya Hali isimli absürt komedi dizisi ise çok düşük reytingler almaya ve sıralamada çok gerilerden gelmeye devam ediyor. Pelin Abay ve Caner Şahin’in başrolündeki dizi için TRT1’de yayınlanmak final önündeki en önemli engel oldu. Özel bir kanalda yayınlanmış olsa dizi çoktan final yapardı.