Ana sayfa Sosyal Medya Maraşlı, Arka Sokaklar, Emanet, Gönül Dağı tüm diziler aynı dertten yakınıyor!

Maraşlı, Arka Sokaklar, Emanet, Gönül Dağı tüm diziler aynı dertten yakınıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Televizyon ve dijital platformlarda diziler konusunda müthiş bir yarış yaşanıyor. Birbiri ardına projeler başlıyor, bazıları bitiyor. Ancak dizi sektörü en hareketli dönemlerinden birisini yaşıyor. Tam da pandemi döneminde çekimler tüm hızıyla sürüyor.

Dizi setlerinde önlemler ne kadar fazla olsa da koronavirüs gerçekleri ortada. Setlerde birbiri ardına ünlü isimlerden koronavirüse yakalandıkları haberleri de geliyor. Son iki ay içinde de bu virüs konuları o kadar yoğunlaştı ki, birbiri ardına dizi setlerinden aynı haberler gelmeye devam ediyor.

Bir Zamanlar Çukurova’da Ümit karakterini canlandıran Hande Soral, mutasyonlu virüs geçirmişti ve çok zorlu, endişeli bir süreç ile atlattığını belirtmişti. Dizide Furkan Palalı ve Aras Şenol’un da virüse yakalandığı ortaya çıkmıştı.

Maraşlı dizisinde Burak Deniz, virüse yakalanınca çekimler durmuş ve geçen hafta yeni bölüm yayınlanamamıştı. Benzer durumlar birçok dizide yaşanıyor.

Sen Çal Kapımı dizisinde yine koronavirüs yüzünden sezon finali bir hafta ertelendi. Son 2 aylık dönemde setlerdeki koronavirüs sorunu da artarak sürüyor.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu da aynı konuya değindi. Yazısında setlerdeki koronavirüs dehşetini aktaran Koloğlu, sektörün tümden iş bırakmasının ise daha farklı sorunlara yol açacağı gerçeğini ifade etti.

Sina Koloğlu, şöyle yazdı: “Sadece geçtiğimiz ay ve bu ayın ilk 10 gününde ‘Maraşlı’, ‘Arka Sokaklar’, ‘Emanet’, ‘Gönül Dağı’, ‘Yasak Elma’, ‘Alev Alev’, ‘Kardeşim’ ve ‘Ramo’ benim gördüklerim, koronaya yakalananlar. Bu sayı daha da artacak. Setlere mecburen ara veriliyor, çekimler duruyor. Ne kadar tedbir olursa olsun sonuçta dizi çekiliyor.”

Tüm dizi setleri geçen yıl olduğu gibi iptal olsa bu sefer bu sektörden geçinenler ekonomik olarak büyük zorluklarla karşılaşacaklar. Bu durum da toptan iş bırakmanın başka sorunlara yol açacağına da işaret ediyor.

Oyuncular ve sektörde çalışanlar günlük, haftalık kazançlarla yaşıyor… Star isimler belki ekonomik olarak daha iyi durumda ama binlerce oyuncunun ve emekçinin böyle bir şansı yok.

Koloğlu, şu değerlendirmesiyle de dikkat çekti: “Setlere ara versen bir türlü, vermesen bir türlü. Yukarıdan bir emir ile “Herkes evine” olursa, bu sektör için önce alarm zilleri çalar, sonra gerçekten bir bilinmezin içinde yuvarlanma. Her diziyi ziyaret ediyor bu salgın artık.”