Ana sayfa Sosyal Medya Masumiyet ile Sadakatsiz dizileri fena kapıştı, bakın kim kazandı?

Masumiyet ile Sadakatsiz dizileri fena kapıştı, bakın kim kazandı?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Çarşamba rekabetine yeni katılan Masumiyet dizisi, güçlü oyuncu kadrosu ile dikkatleri hemen çekti. Hikayesi ile de birçok izleyiciyi etkisi altına alan dizinin hedefi büyük. Ancak Çarşamba akşamları en büyük rakibi Sadakatsiz… Benzer izleyici kitlesine hitap eden iki dizi arasında önümüzdeki dönemde yarış yaşanacağının ilk işaretleri de sosyal medyada ortaya çıktı.

Çarşamba akşamı twitter’da hem Masumiyet hem de Sadakatsiz izleyicileri adeta bir tweet yarışına katıldı. Her iki dizinin de izleyicileri binlerce paylaşımda bulundu. Masumiyet ilk bölümü ile beğeni topladı ve iyi yorumlar aldı. Milliyet Cadde yazarlarından Ali Eyüboğlu, sosyal medyadaki bu tweet yarışının detaylarını yazdı.

Eyüboğlu, “Dizinin ilk bölümünün yayınlandığı akşam ‘Sadakatsiz’le ‘Masumiyet’ arasındaki tweet yarışı kıran kırana geçti. Bölümlerin yayını bittiğinde Twitter’da ‘Sadakatsiz’ Türkiye Gündemi’nde bir numara, az bir farkla ‘Masumiyet’ ikinci sıradaydı” diye bu yarışın sonucunu belirtti.

Reytingler açıklandığında ise görüldü ki Sadakatsiz iki haneli reytinglerle yine müthiş bir iş başarmıştı. Masumiyet ise 4’lü reyting oranları ile ortalama oranlarla ekran ömrüne başlamıştı. Bu da sosyal medya ile reyting dünyası arasındaki uçurumun bir başka kanıtı oldu.

Eyüboğlu, bu durumu şöyle yorumluyor: “Twitter başka bir dünya, reytingler başka… Tweet rekabetinde aradaki fark az, ama reytinglerde ‘Sadakatsiz’le ‘Masumiyet’ arasındaki fark büyük.”

Reytingler noktasında Sadakatsiz’e şimdilik rakip olamasa bile ilerleyen haftalarda reytinglerini yükseltebileceğinin de sinyalini verdi.

Hülya Avşar, Deniz Çakır ve Mehmet Aslantuğ gibi usta oyuncuların yanı sıra; Serkay Tütüncü, İlayda Alişan, Deniz Işın gibi gençlerin de etkili performansları ile dizi adından daha çok konuşturacaktır.

Kuruluş Osman ise dönem dizisi olduğu için çok farklı bir izleyici kitlesine hitap ediyor ve bu kitlenin diğer dizilere geçmesi pek de kolay değil.

Doğduğun Ev Kaderindir ve Benim Adım Melek dizileri de Çarşamba rekabetinde yer alıyor. Her iki dizinin de kemik izleyicisi var. Ancak Masumiyet’in iyi gidişatı bu izleyici kitlelerini de etkileyip ileride kendisine çekebilir.