Ana sayfa Dizi Haberleri Masumlar Apartmanı, Gönül Dağı gibi TRT1 dizileri tabuları yıktı!

Masumlar Apartmanı, Gönül Dağı gibi TRT1 dizileri tabuları yıktı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 son yıllarda çok önemli dizi kararları aldı. Diriliş Ertuğrul ile başlayan büyük bütçeli Osmanlı dizileri yapma geleneğini Alparslan ve Barbaroslar dizileri ile sürdüren TRT1, ayrıca özel kanallara rakip olacak farklı konulardaki işlerle de dikkat çekiyor.

Kıbrıs Zafere Doğru ismiyle ikinci sezona başlayan dizide de Kıbrıs Türk halkının vatan mücadelesi gösteriliyor… TRT1’in dönem dizilerinin yanı sıra farklı konularda da yapımlarla izleyicilere cazip geldiğini söylemek doğru olacaktır.

Dram noktasında Masumlar Apartmanı dizisinin geldiği nokta çok önemli. Ünlü isimleri başrolde buluşturan dizinin gerçek bir hikayeden alıntılanmış olması ve TRT1’in de psikolojik derinliği yüksek bir yapımı ekrana taşıması önemli bir gelişme oldu.

Gönül Dağı dizisi ise izleyicilere özledikleri aile ve arkadaşlık bağlarını ekrana getiriyor. Teşkilat dizisinde hem aksiyon bulan izleyici, Türk ajanların büyük çabalarının resmedilmesiyle de biraz miktar propaganda ile gururlanıyor…

Seksenler, Dünya Hali gibi daha az izleyicinin takip ettiği yapımlar ile farklı kulvarlarda da ilerleyen TRT1, özel kanalların dizi tekelini de bu sayede kırdı.

TRT için dizi konusunda uzun yıllardır yaptığı ve çoğunlukla başarısız olduğu dizi izleyicilerini ekranına taşıma hedefinin son yıllarda gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Milliyet yazarlarından Sina Koloğlu da bu konuya yazısında değindi.

TRT’nin tabuları yıktığını ifade eden Sina Koloğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

“TRT yapımları uzun yıllar izlenme oranları mücadelesinin içine pek giremedi. ‘Osmanlı dizileri’yle çekimleri eli yüzü düzgün de olunca ilgi ve alaka yüksek oldu.

‘Masumlar Apartmanı’ ve ‘Gönül Dağı’ ile özel televizyon konularının kulvarında da ‘varız’ mesajı verdi.”