Ana sayfa Dizi Haberleri atv ile Fox TV’nin iki dizisi birbirlerine çok benziyor!

atv ile Fox TV’nin iki dizisi birbirlerine çok benziyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Bir Zamanlar Çukurova ile Kanunsuz Topraklar birbirlerine benzetiliyor! atv ekranında dördüncü sezonu ile yoluna devam eden Bir Zamanlar Çukurova, kasvetli ortamı olan bir dizi. Fox TV ekranlarında yeni başlayan Kanunsuz Topraklar da bazı yönleri ile atv dizisine benzetiliyor.

Her iki yapım da yakın dönemi anlatan işler… Bir Zamanlar Çukurova, 1970’li yıllara izleyicileri götüren bir dönem dizisi. Yola 5 başrol oyuncusu ile çıkan dizide, ilk günden bu yana sadece 1 başrol oyuncusu kaldı. Hilal Altınbilek, ekranda olmaya devam ediyor. Dördüncü sezonda ise İbrahim Çelikkol yeni başrol olarak hikayeye dahil oldu.

atv ile Fox TV'nin iki dizisi birbirlerine çok benziyor! 10

Kanunsuz Topraklar dizisi ise Uğur Güneş, Esra Bilgiç ve Necip Memili’nin başrolünde yer alan bir başka dönem dizisi. 1939 yılındaki Türkiye’ye izleyicileri götüren dizi maden işçileri ile patronları arasındaki hak mücadelesini ve imkansız görünen bir aşkı anlatıyor.

Her iki diziyi de birbirine benzetenler çok… Bir kere iki dizi de kasvetli bir ortam sunuyor. Dekorlar, kostümler ve aksesuarlarla Türkiye’nin geçmişini çok güzel yansıtıyorlar.

atv ile Fox TV'nin iki dizisi birbirlerine çok benziyor! 11

Oyuncu kadroları çok etkileyici isimlerden kurulu olan her iki dizi de hak mücadelesini öne çıkartan bir yapıya sahip. Bir Zamanlar Çukurova’da da Kanunsuz Topraklar’da da patronlar ile çalışanlar arasındaki hak mücadelesi öne çıktı. Ayrıca her iki dizide de imkansız gibi görünen aşklar dikkat çekiyor…

Kanunsuz Topraklar dizisi yeni başlayan bir yapım olmasına rağmen kısa sürede kendisini kabul ettirmeyi başardı. Bir Zamanlar Çukurova ise dördüncü sezonda hikayesi büyük oranda değişmesine rağmen yine izleyiciden güçlü destek görmeye devam ediyor.

atv ile Fox TV'nin iki dizisi birbirlerine çok benziyor! 12

Orhan Kemal esintilerinin de her iki dizide yer aldığını söylemek lazım. Milliyet yazarlarından Sina Koloğlu da bu noktaya değindi ve şöyle yazdı:

“Bir Zamanlar Çukurova ve Kanunsuz Topraklar… Birincisi epey kılık değiştirdi. Yine tutuyor. Yeni olanı “Ben de varım” diyor. Orhan Kemal romanları kıvamı ya da Fakir Baykurt tadı ekranda karşılık buluyor. ‘Kanunsuz Topraklar’ Zülküf Yücel, bu konuların uzmanı; ‘Hanımın Çiftliği’ onun kaleminden çıkmıştır mesela.”

atv ile Fox TV'nin iki dizisi birbirlerine çok benziyor! 13

Hem atv hem de Fox TV dizilere büyük yatırım yaptı. İzleyici kitlesinin de birbirlerine benzer olan iki iş ekranda kalitenin de göstergesi oldu. Her iki yapım için harcanan emeklerin karşılığının gelmesi dizi sektörü adına iyi bir gelişme. Dizi ekiplerinin de çok yoğun ve titiz bir çalışma yürütmeleri bu iki yapımın da başarısının altında yatan önemli nedenler arasında bulunuyor.