Ana sayfa Dizi Haberleri Masumlar Apartmanı ters köşe yaptı, ‘finale gider’ diyenleri bile şaşırttı!

Masumlar Apartmanı ters köşe yaptı, ‘finale gider’ diyenleri bile şaşırttı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranının sevilen dizilerinden olan Masumlar Apartmanı bir süredir düşmekte olan reytingleri ile akılları karıştırmıştı. Gülseren Budayıcıoğlu’nun kitabından uyarlanan ve gerçek bir hayat hikayesinden alınan öyküsü ile, dizi ilk sezonda büyük bir çıkış yaptı.

İkinci sezonda ise hem hikayedeki ağır psikolojik durumlar hem de izleyicilerin farklı yapımlara kayması nedeniyle bir reyting düşüşü yaşandı. Dizi hayranlarının sosyal medyaya yansıyan, senaryoya yönelik eleştirileri de hala devam ediyor.

Dizinin bir kısır döngü etrafında döndüğü ve hep benzer şeyler yaşandığı yönündeki algının 51. bölüm itibariyle değişmeye başladığını da söyleyebiliriz. 14 Aralık akşamı yayınlanan dizinin 51. bölümünde Gülben ile Esat’ın düğün sahnesi ve Safiye ile Gülben kardeşlerin ayrılacakları gerçeği, aslında dizinin en ciddi kırılma noktası.

Masumlar Apartmanı ters köşe yaptı, 'finale gider' diyenleri bile şaşırttı! 2

Safiye’nin Naci ile yeni bir hayata doğru yol alacağına yönelik işaretlerle birlikte Masumlar Apartmanı izleyicileri yeniden diziye sahip çıkmaya başladı.

Yaşanan reyting düşüşlerinden sonra ‘dizi finale gidebilir’ gibi sosyal medyada birçok yorum yapılmıştı. Ancak senaristlerin usta manevralarla hikayede yaptıkları değişim ile birlikte kısır döngü kırıldı. Artık hikayenin çok farklı noktalara doğru savrulması süreci başladı.

Gülben ve Safiye karakterleri üzerinden bu savrulmayı gözlemleyebilirsiniz. Durum farklılaşmaya başlayınca da izleyicilerin yeniden ilgi gösterdiği TRT1 dizisi, 51. bölümü ile AB ve ABC1 gruplarında birincilikler elde etti. Tüm kişiler kategorisinde de iyi bir sonuç alan dizinin dördüncü olduğunu görüyoruz.

Masumlar Apartmanı ters köşe yaptı, 'finale gider' diyenleri bile şaşırttı! 3

Toparlandığı ve hikayesini de farklılaştırdığı noktada Masumlar Apartmanı daha iyi sonuçlar da alabilir. Dizi için ‘finale gider’ diye düşünenler için ise bunun erken ortaya atılmış bir fikir olduğu gerçeğini söylemek lazım.