Ana sayfa Dizi Haberleri Doğruyu söylemek lazım! Destan dizisi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın yerini dolduramadı!

Doğruyu söylemek lazım! Destan dizisi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın yerini dolduramadı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay — atv’nin çok büyük beklenti içinde olduğu, Mehmet Bozdağ’ın yapımcı olarak her türlü fedakarlığı ortaya koyduğu Destan dizisi çok başarılı bir proje… Bunu en baştan söylemek lazım. Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar da başrol olarak çok iyi işler ortaya koyuyor.

Hercai’den sonra Ebru Şahin yine muhteşem bir çıkış yaptı. Destan dizisinin yurt dışı etkisine ve sosyal medyada oluşturduğu büyük etkileşime bakılınca da ne kadar güçlü bir proje olduğu herkes tarafından kabul edilebilecek bir gerçek.

Ancak, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz gibi fenomen bir dizinini yerini reyting anlamında dolduramadığı gerçeği de gözler önüne serildi. Destan dizisinin ilk 3 bölümü iyi sonuçlar almasına rağmen bir türlü çift haneli oranları görememesi, tüm kişiler dışında AB ve ABC1 kategorilerindeki izleyicilerden yeterince ilgiyi çekemediği gerçeği artık konuşulması gereken bir konu…

Doğruyu söylemek lazım! Destan dizisi, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'ın yerini dolduramadı! 7

Oysa ki, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz salı akşamları 6 sezon boyunca müthiş bir tempo sergilemiş, reytinglerde çift haneli oranları da aşmış hatta tüm kategorilerde izleyicileri kendisine bağlamayı başarmış bir yapımdı.

atv’nin yapımcı ile sorunları çözememesi üzerine böyle önemli bir projeden vazgeçmesi ve Destan gibi önemli bir yapımı da Salı akşamlarına getirerek, eski dizisiyle rekabet ortamına sokması yanlış sonuçlar doğurdu.

Destan’ın performansı Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ile doğal olarak karşılaştırılıyor. Belki Destan çok daha büyük bütçeye sahip ve yurt dışında da çok daha büyük bir etki yarattı.

Ancak bu durum Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın harcanmış olduğu gerçeğini değiştirmiyor… Böyle bir diziyi bir kanalın neden bu kadar kolay bıraktığı konusu da uzun yıllar boyunca cevabını bekleyen bir soru olacaktır.

Destan dizisinin dördüncü bölümü tüm kişilerde yine birinci oldu ama çift haneli oranlardan hala uzakta… AB ve ABC1 kategorilerinde ise dördüncülük elde edildi ve dizi için yapılan bunca büyük atılıma, emeğe rağmen daha eğitimli olarak tarif edilen bu gruptaki izleyicilerin yeterince ilgi göstermemesi de dikkat çeken bir detay.