Ana sayfa Sosyal Medya Masumlar Apartmanı yok, Sadakatsiz yok, Bir Zamanlar Çukurova yok! Birinci Sefirin Kızı, nasıl oluyor bu iş!

Masumlar Apartmanı yok, Sadakatsiz yok, Bir Zamanlar Çukurova yok! Birinci Sefirin Kızı, nasıl oluyor bu iş!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Engin Akyürek ve Kerem Bürsin sosyal medyanın en popüleri ama dizileri final endişesi yaşıyor! Sosyal medya ile televizyon reytinglerinin birbirleri ile hiç alakasının olmadığı birçok veri ile ispat edilmiş durumda. Televizyon çok ayrı bir mecra ve her proje reyting yapamıyor. Sosyal medyada ise reytingleri düşük olan yapımların başrol oyuncuları zirvede yer alıyor.

Türk televizyonlarında şu anda yayınlanan diziler arasında; Uyanış Büyük Selçuklu, Masumlar Apartmanı, Kuruluş Osman, Sadakatsiz, Bir Zamanlar Çukurova, Kırmızı Oda, Gönül Dağı dizileri en başarılı yapımlar olarak dikkatleri çekiyor. Somera’nın yapmış olduğu araştırmada 15 Ocak – 15 Şubat 2021 tarihleri arasında en çok ileti paylaşılan oyunculara bakıldığında ise bu dizilerden bir tek kişi bile yok.

Somera’nın araştırmasında “En Popüler Erkek Oyuncular” şu şekilde sıralandı: Engin Akyürek, Kerem Bürsin, Feyyaz Duman, Berker Güven, Cihangir Ceyhan. Görüldüğü üzere bu isimler Sefirin Kızı, Sen Çal Kapımı, Baraj ve Alev Alev dizilerinde rol alıyor. Baraj, bu yapımlar arasında çıkışta olan ve reytingi en iyi noktadaki dizi.

Masumlar Apartmanı yok, Sadakatsiz yok, Bir Zamanlar Çukurova yok! Birinci Sefirin Kızı, nasıl oluyor bu iş! 5

Oysa ki, ilk sıradaki Engin Akyürek’in Sefirin Kızı dizisi reytinglerde ciddi bir gerileme içinde. Aynı şey ikinci sıradaki Kerem Bürsin için de geçerli. Bir tek Feyyaz Duman, Baraj’daki başarısı ile bu listede ama Baraj dizisi de en popüler yapımlardan değil, orta sıradaki bir dizi.

Berker Güven ve Cihangir Ceyhan’ın rol aldığı Alev Alev dizisi de son haftalarda düşüş yaşaması ile dikkat çekiyor.

Sosyal medyanın en popülerleri olan bu isimlerden hiçbirisinin yer aldığı proje, Türkiye’nin en iyi 5 dizisi içinde bile değil. Yani sosyal medyada çok popülerler ama Feyyaz Duman hariç diğer 4 ismin yer aldığı diziler hızla reyting kaybediyor.