Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Melis Tüzüngüç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Melis Tüzüngüç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Melis Tüzüngüç, 4 Ekim 1994 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Melis Tüzüngüç
Doğum Tarihi: 4 Ekim 1994
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.65 m.
Kilosu:  51 kilo
Burcu: Terazi
Göz Rengi: Kahverengi
Kardeşleri: Kız kardeşi var
Instagram: https://www.instagram.com/melistuzunguc/
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Melis Tüzüngüç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi:  İstanbul’da doğdu. Anne ve babası o küçükken ayrıldı, babaanne ve dedesiyle büyüdü. “Çekirdek ailem, babaannem, dedem ve kız kardeşim.  Annemle babam ayrı. Babamla hala görüşüyorum. Annemle hiçbir şekilde görüşmüyorum ama babamla iletişimim devam ediyor. Babamın yeni bir hayatı var; başka çocukları da var.  Bunlara rağmen çocukluğum hiç travmalı geçmedi. Çünkü 8 yaşıma kadar babaannemi annem sanmışım. O yüzden anne eksikliği yaşamadım, dolayısıyla bende hiçbir depresyon yaratmadı. Hiç yokluk görmedim ama etrafımda paralar da uçuşmadı. Normal, gelir düzeyi iyi bir ailede yetiştirildim. Hiç eksiğim olmadı ama harçlıkla büyüdüm. Belli bir yerden sonra kendi paramı kendim kazanmaya başladım.”

Çocukluk yılları: Hep taklit yapan bir çocuktu. Ortaokula geldiğinde bir tiyatro oyununda oynadı. Perde açılıp alkış koptuğunda, o spot ışıklarının altında kendi kendine ‘Ben bunu yapacağım.’ dedi. “Böyle oyuncu olmaya karar verdim. Gittim ajansa yazıldım tek başıma. Böyle istiyorum dedim ve böyle yaptım. Babaannem ve dedem de çok destekliyor, tamamen arkamdalar. İlk baştan beri hiçbir şekilde ‘Acaba mı?’ demediler. Hep ‘sen yaparsın, yapacaksın’ dediler. Çocuk olsam da yeteneğimin farkındaydım. Bir gün okuldan eve döndüğümde lise kıyafetlerimi çöpe attım. Babaannem, ‘Ne yapıyorsun?’ dedi. ‘Liseyi açıktan bitireceğim ve işe devam edeceğim’ dedim. Çünkü o zamanlar ilk işim ‘Yıldız Masalı’nda Gökhan Özen ile başrol oynuyordum. Zırnık eğitimim olmadan bu işi aldım; çünkü yeteneğin tamamen içte gelen bir şey olduğuna inanan biriyim.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2011 yılında ‘Yıldız Masalı’ dizisinde canlandırdığı ‘İpek’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Babam Sınıfta Kaldı’ dizisinde canlandırdığı ‘Yağmur’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Çalışkan, disiplinli, sıcakkanlı, sempatik. “Duygu geçişlerim çok serttir benim. Bir anım bir anıma tutarsız olabilir. ‘Ay deli bu kız’ dedikten iki dakika sonra ‘Ne oldu neden ağlıyorsun’ dedirten garip gurup hallerim var. Ama kendi dengesizliğim içinde öyle bir denge kurmuşum ki; bu beni bocalatmıyor, kötü etmiyor. Kendimi tanıyorum ve girdiğim her ruh halime sahip çıkıyorum. ‘An’lar bana duygu verir, beni yaşatır. Örnek vermemekle birlikte, beni duygulandıran, kızdıran, benim hoşuma giden her ‘An’ın gözlerinden öperim.  Kendinden eminliği çok seven bir insanım. Konuşmalarda da, göz temasında da, hep kendinden eminlik ararım insanlarda. Kendimin de öyle olduğunu düşünüyorum. Ağır başlılığı ve dik duruşu çok severim. İnsanların inandıkları şeylere çok önem vermesi gerektiğine inanırım. Biri bir şeye inanıyorsa peşini bırakmamalı diye düşünüyorum. Bu benim için hayallerimde geçerli.”

Düşünce yapısı: 15 yaşından itibaren oyunculuk dünyasının içinde ve hiçbir zaman şımarmadığını söylüyor. “Bu dünya benim dünyam. Bu dünyayı, kendime ben yarattım. İstedim ve çok inandım. Her iş, ister istemez ün-başarı-beğeni algısını etkiliyor. Bunun bilincindeyim. İstediğim ve taptığım alanın içindeyim. Bunun için şükrediyorum. Şımarmak bence dallı budaklı bir durum. Bir, itici ve kötü ruhla şımarmak var. Bir de, bazen küçük bir köpek yavrusu edasında, tatlı tatlı hislere girmek var. Ben sanırım o küçük köpek yavrusu olabiliyorum bazen. Ne mutlu şu yaşımda sevenim varsa, beğeni alıyorsam, karşılığını görüyorsam. Bunun yaşı başı da yok ya; hadi neyse. İşim konusunda kendimi çok iyi hissediyorum.  Erken yaşta para kazanmanın, zorlukları da, tatlılıkları da var. Sorumluluk sahibi olmak benim hoşuma gidiyor. Hiçbir kötü tarafa sapmadım, delirmedim, şımarmadım; neysem oyum!”

Mutluluk kaynağı: Birilerine ilham olabilmek en büyük mutluluk kaynağı. Var olduğum sürece birinin ilhamı olmak isterim. Bunu hissedersem ‘Başardım’ derim. İlhamsız kalırsam hayal kuramam. O zaman bittim demektir” Çalışmayı çok seviyorum. Hareket etmezsem, üretmezsem, düşünmezsem yapamam. Çalışırken deşarj olmak müthiş nimet. Çok insan var etrafta, çalışırken mutsuz, iş yapacak diye ödü kopuyor. İşine saygısı olmayana saygım yok.”

Melis Tüzüngüç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

İlk sinema filmi: Korhan Yurtsever/ Koyverdin Gittin Beni

Aşka bakışı: “Dengi dengine algısına katılmıyorum. Neyin dengi? Kime denk? Kalıpları sevmiyorum ilişkide. Üçüncü gözlere ve fikirlere saygım var ama önemli olan senin ne hissettiğin. Yaşın, huyun, suyun neyse ne. Ne istediğin, neyi hissetmekten memnun kaldığın önemli. Bırakalım davulu zurnayı; Kalp hissettiğince atmalı.”

Hayata bakışı: Hayatta, hayallerinin peşinden gitmek gerektiğini düşünüyor. “Hayallerin nereye, sen oraya! Aşksa aşk. İşse iş. Güçse güç.
Sadece git. Neyi istiyorsan, nerede olmak, kiminle olmak istiyorsan oraya git ve tam orada, o an’da kal. Kal ki yaşadığını hisset. Her duygunun safı, her ilişkinin inançlısı, esaslısı var elbet. Kimi zaman köreliyoruz bu duygularda, kimisi de şiddetimizi arttırıyor. Zamana bağlı, kişiye bağlı, bize bağlı olaylar bunlar. Saflık da inanç da çok gerçek hisler. Varsa korunmalı, yoksa oradan hemen uzaklaşmalı; ne yaşıyorsan yaşa. Kurduğumuz ilişkilerin temelinde bir gönülden bağlandıklarımız, bir de bize doğuştan verilenler var. Sahip çıkmak istediğime sarılırım ben. İyi enerji varsa, sonuna kadar kalsın isterim benimle. Hangi ilişki bağı olursa olsun, aile, aşk, dostluk, kötü hissettiren gitmeli, iyi gelenle kucaklaşmalıyım.”

İş hayatına bakışı: Mesleğinde kendisini ‘alayı’ olarak tanımlıyor. “ Bu işe başladığımda küçüktüm, sektörü tanımıyordum ama verilen rolün altından kalkacağıma güveniyorlardı. Galiba bendeki ışığı görmüşlerdi. Bu arada sıfır torpilliydim; hiçbir amcam, dayım, halam, teyzem yok. Olsa başka türlü de olabilirdi. Başka bir meslek edinmek istemedim. Çünkü her zaman oyunculuk yapacağım. B planı düşünmek, A planını çürütmek anlamına geliyor. Dolayısıyla iş anlamında bir alternatifim yok ama bu oyuncu olmazsam aç kaldım demek değildir. Garsonluk yaparım ve hayatımı idame ettiririm. Oyunculukta sınırlarım yok. ‘Sıcak Çikolata’ adlı tiyatro oyununda ki ve ‘Harem’ dizisinde ki cesur sahnelerimden söz edildi; Benim için ‘cesur’ sıfatının hakkı o sahneler değil. Önemli olan, onları cesurmuş gibi göstermede sanırım. Ama olsun, bazen cesur gözükmek de bir şeydir. Yanlış bir durum olduğunu hissetsem, sakınca görsem, bunu bile bile onun içinde olmayacağım için, ben ‘tamam’ dedikten sonra bunu yargılayacak, negatif kirli enerjisini bana verip başımda bik bik ötecek kimse yok hayatımda. Benim öylelerine bırak duvarları, surlarım var. Keyifli -ama cesur ama risksiz-, içinde kendimi iyi hissettiğim her kılığa bürüneceğim. Güvenen buyursun yanımda dursun yolum boyunca.”

Kariyer planı: Komedi ve dram yapımlarında rol almayı istiyor ayrıca kendi yazdığı filmi çekmek istiyor. “Kendi filmimi yazmak için çalışmalara başladım. Kendi filmimi yazıp orada kendi karakterimi oynamak istiyorum. İnşallah bunu başardığım günü görebilirim. Sonuna kadar hayaline sarıl, peşinden koş. Sahip çık ve benimse. Senin olanın güveni ve gücü yadsınamaz. Kim ne diyorsa desin ki, onlar hep der. Yol senin yolun ve her şey senin elinde. Özünü yönetmeyi bil ve her zaman neyi isteyip istemediğinin bilincinde ol. En şuursuz anlarında bile kendinden kopma. Ve kendine inancın tam olduğu sürece her şey çok güzel olacak. Diyorum ki, insan inandığıdır!”

Gelecek Hayali: “Güzel hayallerim var. Tatlı planlarım var. Çok geniş benim için bu konu. Kendimi bulmak, daha da içimi keşfetmek ve her daim bu işin içinde başarılı olmak.  İz bırakmak, ilham olmak istiyorum. Gözümü kapadığımda ne istediğimi ve kendimi konumlandırdığım yeri çok iyi görüyorum. Bunun reelde bir karşılığı var ve hiç bitmesin istediğim bir serüvenin içinde huzurla yol almak istiyorum. Hiçbir zaman hayallerimi gerçekleştirmeden ölmeyeceğim. Benim hayalim oyuncu olmak ve başarılı bir oyunculuğun altına imzamı atmadan ölmek istemem. Mesela niye Hollywood’a gitmeyeyim? Türkiye’de kadın aktris dendiğinde adım geçsin isterim.”

En büyük tutkusu: Müzik en büyük tutkusu, sesi güzel, “Kendime ait birkaç mırıldandığım şarkı var. Bestesi ve sözü bana ait olan, sağa sola çizdiğim, kaydettiğim çalışmalar. Müzik benim yaşam alanımın her yerinde. Zamanla yeni şeyler yaratıp paylaşmayı çok istiyorum. Müziği çocukluğumdan beri çok seviyorum. Hatta kendime ait bir sürü şarkım ve bestem de var. Belki bunları ileride bir şeyleri tatmin etmek için çıkarabilirim ama hedefim sadece ve sadece oyunculuk. Tabii müzik yaparsam da şaşırmayın. “

Melis Tüzüngüç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Evde ne yapar?  Güne enerjik başlamayı seviyor. Evde olduğu zamanlarda tembellik yapmaktan hoşlanıyor. “Olabildiğince enerjik uyanmaya çalışırım. En sevdiğim parçaları açarak dişlerimi fırçalar, yüzümü yıkar, üstümü giyinirim. Kimi zaman 10 dakikada evden fırlar kimi zaman aheste aheste hazırlanırım. Uykuyu severim ama uykucu değilim. Boş günlerimde evde mayışmayı, uzanmayı, oradan donup oraya kıvrılmayı da çok severim ama ‘amma uykucu’ denecek bir tarafım yok.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2011/2012- Yıldız Masalı/ İpek

2012/2013 – Harem/Balkız

2012- Böyle Bitmesin/ Ömür

2013 – Babam Sınıfta Kaldı/Yağmur

2014/2015 – Şimdi Onlar Düşünsün/Reyhan

2015/ 2017 – Baba Candır/ Ceylan Çelik

2017/2018 – Kanatsız Kuşlar/ Zeynep Şan

SİNEMA FİLMLERİ

2019- Bekarlığa Feda/ İpek

2018- Kız Babası 1(TV Filmi)

2018- Kız Babası 2 (TV Filmi)

2015- Koyverdin Gittin Beni/ Bircan

2015- Karaman’ın Koyunu/ Mihriban

TİYATRO OYUNLARI

2015- Sıcak Çikolata / Escort