Ana sayfa Dizi Arşivi Menekşe ile Halil Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Menekşe ile Halil Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Menekşe ile Halil, yapımcılığını Ay Yapım’ın yaptığı, Uluç Bayraktar’ın yönettiği, senaryosu Elif Şafak, Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu tarafından kaleme alınan, aşk ve dram türündeki Türk yapımı televizyon dizisidir. 2008 yılında sona eren dizinin, tekrar bölümleri 2010 yılında hafta içi her gün Euro D’de yayınlandı.

Bir döneme damga vuran dizilerden olan Menekşe ile Halil’de başrolleri Kıvanç Tatlıtuğ ile Sedef Avcı paylaştı. Dizi, izleyicilerden büyük ilgi gördü.36.bölüm ile birlikte de final yaparak ömrünü tamamladı. Tekrar bölümleri de sıklıkla yayınlandı. Yurt dışında da birçok ülkede yayınlandı ve büyük bir etki bıraktı.

Menekşe ile Halil Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:
Kanal: Kanal D
Yapımcı: Ay Yapım
Türü: Aşk- Dram
Yayın Tarihi: 7 Eylül 2007-24 Mayıs 2008
Mekan: İstanbul
Süresi: 100 dakika
Müzik: Toygar Işıklı
Başrol: Kıvanç Tatlıtuğ, Sedef Avcı.
Oyuncular: Hasan Küçükçetin, Murat Daltaban, Caner Candarlı, Fırat Tanış, Yıldız Kültür, Mehmet Çevik, Nergis Çorakçı, Ekin Türkmen, Tamay Kılıç, Gökçer Genç, Gülce Uğurlu, Begüm Benian, Nihat Alptuğ Altınkaya, Ezgi Asaroğlu, Gülşah Ertuğrul, Fatoş Sılan, İlkay Akdağlı, Tolga Akman, Selin İşcan, Saadet Sun, Seyhan Arman, Burç Sezişli, Mecit Kervancı,Kaya Erdaş, Numan Acar, Serdar Görsus, Patricia Lueger.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Twitter: https://twitter.com/menekseilehalil
Instagram: https://www.instagram.com/menekse_ile_halil/
Resmi internet sayfası: https://www.kanald.com.tr/menekseilehalil

GENEL İZLENİM:

Menekşe ile Halil, birbirine aşık iki gencin ailelerine ve diğer dış etkenlere rağmen kavuşma mücadelesini konu alıyor. 2006-2008 yılları arasında yayınlanan dizi, reyting rekorları kırarak unutulmaz diziler arasına adını yazdırmayı başardı. Türkiye’de tekrarları da ilgiyle izlenen Menekşe ile Halil yurt dışında da pek çok ülkeye pazarlandı.

HİKAYESİ:

Menekşe, Almanya’da yaşayan gurbetçi bir ailenin kızıdır. Aynı pastanede birlikte çalıştığı Halil’le birbirlerini sevmektedirler. Ailesinden çekinen Menekşe, masum aşkını gizli saklı yaşamaktadır.
Halil’in Almanya’da Menekşe’den başka kimsesi yoktur. Omuzlarında ağır bir yük, Menekşe’sini korkutmamak, kaybetmemek için sakladığı sırları vardır. Menekşe’nin küçük ağabeyi Kadir’in asker arkadaşı Menekşe’ye talip olur. Ailesinin baskısına karşı koyamayan Menekşe, Halil’in de hayatını tehlikeye atmamak için evlenmeyi kabul eder. Düğün günü Halil için de Menekşe için de kabusa dönüşecektir.

Bunun üzerine Menekşe ile Halil İstanbul’a kaçarlar. Menekşe’nin kocası Mustafa ve Menekşe’nin abisi Kadir Menekşe ile Halil’i bulmak için İstanbul’a gelirler. Ardından Menekşe’nin annesi, babası ve ninesi de İstanbul’a gelerek bir ev tutarlar. Aradan zaman geçer ve Menekşe’nin ailesi Menekşe ile Halil’in evlenmesini kabul ederler. Mustafa ise intikam almak için her yolu denemektedir.

Menekşe ile Halil Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

KARAKTERLER:

Oyuncu (Karakter)

Kıvanç Tatlıtuğ (Halil Tuğlu)
Sedef Avcı ( Menekşe Tuğlu)
Hasan Küçükçetin (Mustafa Genç)
Murat Daltaban (Mithat Ateş)
Caner Candarlı (Kadir Doğantürk)
Fırat Tanış (Yusuf Doğantürk)
Yıldız Kültür (Zarif Doğantürk)
Mehmet Çevik (Hasan Doğantürk)
Nergis Çorakçı (Süheyla Doğantürk)
Ekin Türkmen (Zeynep Sönmez)
Tamay Kılıç (Lale Doğantürk)
Gökçer Genç (Ömer Ceylan)
Gülce Uğurlu (Emine Değirmen)
Begüm Benian (Sema Ateş)
Nihat Alptuğ Altınkaya (Semih)
Ezgi Asaroğlu (Canay Balcı)
Gülşah Ertuğrul (Aysel Aycan)
Fatoş Sılan (Zerrin)
İlkay Akdağlı (Suphi)
Tolga Akman (Sinan)
Selin İşcan (Doğanay)
Saadet Sun (Filiz Balcı)
Seyhan Arman (Cici)
Burç Sezişli (İşçi)
Mecit Kervancı (Hilmi)
Kaya Erdaş (Kahveci)
Numan Acar (Mehmet)
Serdar Görsus (İsmet)
Patricia Lueger (Inge Berger)

JENERİK:

Menekşe ile Halil dizisinin müzikleri pek çok unutulmaz dizinin müziklerini yapan Toygar Işıklı’nın imzasını taşıyor. Dizinin jenerik müziği de izleyici tarafından en az dizi kadar çok sevildi ve hafızalarda yer etti.

Menekşe ile Halil Jenerik Müziği

FRAGMANLAR:

‘Kavuşmak için ayrılmayı göze alır mısın?’ sloganıyla yola çıkan Menekşe ile Halil dizisinden ilk fragman Kanal D’de 2007 yılının Ağustos ayında yayınlandı. İlk görüntüler büyük beğeni topladı.

İlk Tanıtım:

TÜM BÖLÜMLER:

Menekşe ile Halil dizisi 7 Eylül 2007 tarihinde Kanal D ekranlarında izleyici ile buluştu. İzleyici tarafından çok sevilen ve yayınlandığı döneme damgasını vuran dizi 24 Mayıs 2008 tarihinde 36. bölümü ile final yaparak ekranlara veda etti.

Menekşe ile Halil dizisinin tüm bölümlerini youtube üzerinden izleyebilirsiniz.

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Menekşe ile Halil dizisinin sahnelerinden etkileyici klipler yayınlandı. Bu klipler dizinin youtube kanalından paylaşıldı. Aşağıda bu video klipleri bulabilirsiniz:

Menekşe ile Halil Özel Klipler;

UNUTULMAZ SAHNELER

Yayınlandığı döneme damga vuran ve reyting rekorları kıran Menekşe ile Halil dizisinin unutulmaz sahnelerinden bazılarını aşağıda izleyebilirsiniz;

Menekşe ile Halil’in İlk Gecesi!

Menekşe ile Halil En Acı Sahne

Menekşe ile Halil Birlikte Oldu!

Düğündeki Karşılaşma

Mustafa, Emine ile Birlikte Oldu!

YURT DIŞINDA ‘MENEKŞE İLE HALİL’ DİZİSİ

Menekşe ile Halil dizisi Türkiye’de gördüğü ilgiyi yurt dışında da devam ettirdi.

Dizi, Calinos Firması tarafından Almanya, İsviçre, Avusturya, Tayland, Tayvan, Vietnam, Macaristan, Polonya, Japonya, Kazakistan, Bulgaristan, Makedonya, Ortadoğu, Özbekistan, Yunanistan, Kosova, Azerbaycan, İran, Ortadoğu ülkeleri, Romanya, Katar, Arnavutluk, Hırvatistan, Bruney, Bosna, Ukrayna, İsrail, Singapur ve Malezya’nın da aralarında bulunduğu pek çok ülkeye pazarlandı.

Menekşe ile Halil Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11