Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri MUBİ Türkiye ünlü yönetmen Seyfi Teoman’ı ölümünün 10. yılında filmleriyle andı!..

MUBİ Türkiye ünlü yönetmen Seyfi Teoman’ı ölümünün 10. yılında filmleriyle andı!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Tatil Kitabı ve Bizim Büyük Çaresizliğimiz filmleriyle tanınan yönetmen Seyfi Teoman ölümünün 10. yıl dönümünde anıldı.

Ünlü yönetmen, 8 Mayıs 2012’de İstanbul Tıp Fakültesi’nde yaşamını yitirdiğinde henüz 35 yaşındaydı. Film izleme platformu MUBI Türkiye, yönetmeni anmak için “Tatil Kitabı” filmini restore edilmiş kopyasıyla izleyiciye sundu. Ayrıca yönetmenin tüm filmleri yine MUBI üzerinden izlenebilecek.

Seyfi Teoman kimdir;  16 Nisan 1977 tarihinde Kayseri’de doğdu, Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olduktan sonra Polonya’nın ünlü Lodz Film Akademisi’nde film yönetmenliği eğitimi aldı. 2008’de ilk uzun metrajlı filmi olan Tatil Kitabı’yla Berlin Film Festivali’ne katıldı, bu filmle aynı yıl İstanbul Film Festivali’nde de Altın Lale’ye layık görüldü.

İkinci uzun metrajı Bizim Büyük Çaresizliğimiz Berlin Film Festivali’nin yarışma bölümünde gösterildi. Teoman son olarak Emin Alper’in İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma’da “En İyi Film” seçilen filmi Tepenin Ardı’nın yapımcıları arasında yer aldı.

Doğum günü de olan 16 Nisan’da geçirdiği motosiklet kazasından sonra yoğun bakıma kaldırıldı ve 8 Mayıs 2012’de hayata gözlerini yumdu.