Ana sayfa TV Programları National Geographic ekranlarında Türk Hava Yolları’nın İstanbul Havalimanı’na taşınma hikayesi

National Geographic ekranlarında Türk Hava Yolları’nın İstanbul Havalimanı’na taşınma hikayesi

tarafından ker_def

Türk Hava Yolları’nın rekor sürede İstanbul Havalimanı’na taşınma yolculuğunu anlatan “Mega Taşınma” belgeseli, 16 Ocak Pazar akşamı saat 21.00’de National Geographic ekranlarında izleyicilerle buluşuyor.

Türk Hava Yolları’nın onlarca yıl boyunca operasyonlarını yürüttüğü İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki son gününde, sivil havacılık tarihinin en büyük taşınması rekor bir sürede gerçekleşiyor. National Geographic’in belgeselci gözüyle bu tarihi ana tanıklık ettiği “Mega Taşınma” belgeseli, 16 Ocak Pazar akşamı saat 21.00’de National Geographic ekranlarına geliyor.

Atatürk Havalimanı yolcu uçaklarına kapanacağı için taşınmayı tamamlamak üzere sadece 12 saati olan Türk Hava Yolları ekibinin o gece yaşadıkları, hazırlıklar, planlamalar, beklenmedik gelişmeler ve verilen kritik kararlar… Hepsi, şehrin bir ucundan diğerine tonlarca malzeme ve ekipmanı taşımak için sadece bir gecesi olan ekibin yaşadığı sıcak saatleri ve heyecan dolu anları tüm detaylarıyla anlatan “Mega Taşınma” belgeselinde ekranlara yansıyor.

Yönetmenliğini Stephen Hunter’in üstlendiği “Mega Taşınma”nın hazırlanmasında yürütücü yapımcı Ivan Bouso, yapımcı Altuğ Gültan ve Mert Koçal ile birlikte yaklaşık 140 kişilik bir ekip görev aldı. Tamamlanması günler süren çekimlerde sadece taşınma gecesinde 14 kamera ekibe eşlik etti.

6 Nisan 2019’da tüm gece boyunca süren, günümüzde Avrupa’nın en çok sefer yapılan havaalanı olan İstanbul Havalimanı’na doğru amansız bir yarışın başladığı heyecanlı serüven, 16 Ocak Pazar akşamı saat 21.00’de National Geographic’te!