Ana sayfa Güncel Haberler Notre Dame Felaketi belgeseli National Geographic’te

Notre Dame Felaketi belgeseli National Geographic’te

tarafından ker_def

Yakın Tarihin En Üzücü Olaylarından Birini Ekrana Taşıyan “Notre Dame Felaketi” 25 Eylül Çarşamba 21.00’de National Geographic’te

Notre-Dame de Paris Katedrali’ni esir alan alevler ve bir Dünya Mirası’nı yerle bir etmek üzere olan yangına karşı kahramanca mücadele eden itfaiyeciler… Yakın şahitleriyle yapılan röportajlar ve daha önce görülmemiş özel görüntülerle “Notre-Dame Felaketi”,

25 Eylül Çarşamba günü saat 21.00’de National Geographic’te.

15 Nisan 2019’da Dünyanın en ünlü katedrallerinden Notre-Dame de Paris’in yangın alarmları çalmaya başladığında Kutsal Pazartesi Ayini içeride hala devam ediyordu. Tüm dünyanın bakışlarını Paris’e çeviren bu trajedi, Fransız itfaiyecilerin 15 saat süren kahramanca mücadelesine sahne oldu.

National Geographic dünyanın en önemli mimari, kültürel ve dini miraslarından biri olan katedralin alevlerle sarılmasını adım adım ele alıyor. Çok özel röportajlar, daha önce görülmemiş görüntüler, verdikleri hızlı kararlarla olayın seyrini değiştiren itfaiyecilerle röportajlar ve 3 boyutlu canlandırmalarla Notre-Dame de Paris’te yaşanan felaketi ekranlara getiriyor.

Tüm dünyanın nefesini tutarak izlediği ve yakın tarihin en sarsıcı olaylarından biri olan “Notre-Dame Felaketi”, 25 Eylül Çarşamba günü saat 21.00’de National Geographic’te.

Ödüllü yönetmenlerden nefes kesen belgeselleri, dünyaca ünlü oyuncuların rol aldığı kaliteli yapımları ve ses getiren lokal prodüksiyonları Türk izleyicisi ile buluşturan National Geographic kanalını Digiturk, D-Smart, KabloTV ve Tivibu platformlarından izleyebilirsiniz.