Ana sayfa Güncel Haberler National Geographic’ten Yeni Mini Seri: Salgın

National Geographic’ten Yeni Mini Seri: Salgın

tarafından ker_def

1989 yılında ABD’de bir araştırma merkezinde ortaya çıkan ölümcül Ebola virüsünü kontrol altına almayı başaran ve büyük bir salgına engel olan ekibin ilham verici ve gerçek hikayesi National Geographic’in yeni mini serisi “Salgın” ile ekranlara geliyor. “Salgın” ilk bölümüyle 22 Eylül Pazar günü başlıyor.

Ölümcül Ebola virüsü ABD topraklarında ilk kez 1989 yılında Washington yakınlarında bir araştırma merkezinde ortaya çıktı. O dönemde sebep olduğu ölüm oranları yüzde 90 olan bu virüs, Yarbay Nancy Jaax liderliğindeki bir grup asker ve bilim insanının cesur çabaları sayesinde fark edildi ve kontrol altına alındı. Bu ilham verici hikaye şimdi National Geographic’in altı bölümlük mini serisi “Salgın” ile izleyicilere ulaşıyor. Richard Preston’ın aynı isimli uluslararası çok satan kitabından uyarlanan ve küresel bir krizin can sıkıcı hikayesini konu alan seride, basit bir virüsle karşı karşıya olmadığını fark eden ve gerçeği ortaya çıkarmaya çabalayan Yarbay Jaax’a Altın Küre ve Emmy ödüllü oyuncu Julianna Marguiles hayat veriyor. Marguiles’e Noah Emmerich, Topher Grace, Liam Cunningham, James D’Arcyve Paul Jameseşlik ediyor.

Etkileri bugün dahi devam eden sürükleyici hikayesiyle gerçek bilim ile insanları odağına alan dramayı bir araya getiren “Salgın”, 22 Eylül Pazar günü National Geographic’te izleyicilerle buluşacak.

Ödüllü yönetmenlerden nefes kesen belgeselleri, dünyaca ünlü oyuncuların rol aldığı kaliteli yapımları ve ses getiren lokal prodüksiyonları Türk izleyicisi ile buluşturan National Geographic kanalını Digiturk, D-Smart, KabloTV ve Tivibu platformlarından izleyebilirsiniz.