Ana sayfa Dizi Haberleri Neslihan Atagül ve Burak Özçivit’li Kara Sevda’ya bir uluslararası ödül daha!

Neslihan Atagül ve Burak Özçivit’li Kara Sevda’ya bir uluslararası ödül daha!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türkiye’de yıllar önce biten diziler yurt dışında gösterilmeye devam ediyor, reyting rekorları kırıyor ve üzerine ödül alıyor. Bunun son örneği yaklaşık yedi yıl önce yayınlanan Kara Sevda dizisi oldu.

Yaklaşık yedi yıl önce Türkiye’de yayınlanan ve başrollerinde Neslihan Atagül, Burak Özçivit ve Kaan Urgancıoğlu’nun yer aldığı Kara Sevda dizisi yurt dışından büyük bir ödüle layık görüldü. Kara Sevda, Fransa’da düzenlenen “Soap Awards 2021” ödüllerinde “En İyi Uluslararası Dizi” ödülünün sahibi oldu.

Yapımcılığını Kerem Çatay’ın üstlendiği dizinin yönetmeni, bugüne kadar Aşk-ı Memnu, Fatmagül’ün Suçu Ne gibi çok başarılı yapımlara imza atan Hilal Saral’dı. İki sezon olarak 74 bölüm halinde yayınlanan dizi Haziran 2017’de final yapmıştı.

Neslihan Atagül ve Burak Özçivit’li Kara Sevda’ya bir uluslararası ödül daha! 7

Dizi bugüne kadar yurt dışından birkaç ödül kazandı. Kara Sevda, 2017 yılında dünyanın en prestijli televizyon ödülleri olan Uluslararası Emmy Ödülleri’nde “en iyi telenovela” ödülüne layık görülmüştü. Türk dizi tarihinde önemli bir yere sahip olan Kara Sevda, Seul Uluslararası Drama Ödülleri’nde de jüri özel ödülünü aldı.

Kara Sevda bugüne kadar aralarında Rusya, Yunanistan, Macaristan, Fas, Fransa, Sırbistan, Romanya, Almanya, Irak, Slovakya, Ukrayna, Arnavutluk, İspanya, İran, Meksika, Bolivya, Panama, Uruguay, Slovenya, Paraguay’ın bulunduğu birçok ülkede yayınlandı.

Kara Sevda dizisinde dar gelirli bir ailenin umutlarını bağladığı oğlu Kemal Soydere (Burak Özçivit) ile kendini ait hissetmediği ihtişamlı bir hayatın içine doğan Nihan Sezin’in (Neslihan Atagül Doğulu) imkansızlıklar ve mucizelerle dolu hikayesi anlatılıyordu. Kemal ve Nihan’ın bir gecede değişen hayatlarına damga vuran isim ise varlıklı bir ailenin oğlu olan Emir Kozcuoğlu’ydu. (Kaan Urgancıoğlu)