Ana sayfa Dizi Haberleri Netflix’ten bomba bir proje geliyor! Usta yönetmen Emin Alper yönetecek!

Netflix’ten bomba bir proje geliyor! Usta yönetmen Emin Alper yönetecek!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Dijital platform Netflix, çok önemli bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Netflix’in yeni dizide Türk tiyatro tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Cahide Sonku’nun hayatı anlatılacak.

Dizinin yapımcılığını BKM, yönetmenliğini ise usta yönetmen Emin Alper yönetecek. Türkiye ve yurt dışından pek çok ödüle layık görülen Emin Alper son olarak 2015 yılında Rüzgarın Hatıraları filminin hem senaristliğini hem de yönetmenliğini üstlenmişti. Film, 52. Antalya Film Festivali’nde İzleyici Ödülü’ne layık görülmüştü.

Netflix'ten bomba bir proje geliyor! Usta yönetmen Emin Alper yönetecek! 8

Cahide Sonku’nun hayatını anlatacak film, Alper’in yedi yıl sonra ekranlara geri dönüşü anlamına geliyor. Sonku’nun hayatı, Eyüphan Erkul’un Cahide: Melekler Yeryüzünde Yaşayamaz romanından uyarlanarak izleyicilere aktarılacak. Dizinin 2021 yılı içinde gösterime girmesi bekleniyor,

Dizide kimlerin rol alacağı henüz açıklanmadı. TRT tarafından 1989 yılında Cahide Sonku’nun hayatıın anlatan bir mini dizi çekilmişti. Beş bölümlük TRT1 dizisinde başrollerde Rutkay Aziz, Hale Soygazi ve Uğur Polat yer almıştı.

Netflix'ten bomba bir proje geliyor! Usta yönetmen Emin Alper yönetecek! 9

Cahide Sonku kimdir?

Cahide Sonku, 27 Aralık 1919 tarihinde Yemen’de dünyaya geldi. 16 yaşında Darülbedayi’ye girdi. Daha sonra İstanbul Şehir Tiyatroları’nda çalışmaya başlayan Sonku, 1933 yılında “Söz Bir Allah Bir” filmiyle sinemaya geçerken, 1950’de kendi adını taşıyan Sonku Film şirketini kurdu. ”Fedakar Ana” filmiyle yönetmenliği denedi. Sonku, Türk sinemasının ilk kadın film yönetmeni ve oyuncusu unvanına sahip. Hayatının son dönemini alkol bağımlısı olarak geçiren Sonku, 1981 yılında Alkazar Sineması’nda fenalaşarak 61 yaşında hayatını kaybetti.