Ana sayfa Kadın Haberleri Nevşin Mengü, CNN Türk’ten severek ayrıldı!

Nevşin Mengü, CNN Türk’ten severek ayrıldı!

tarafından ker_def

Nevşin Mengü Cnn Türk’ten ayrıldı

Ünlü haber spikeri Nevşin Mengü uzun yıllardır çalıştığı Cnn Türk kanalından ayrıldığını açıkladı.

Uzun süredir Cnn Türk televizyonunda haber sunan Nevşin Mengü bir süredir ekranlardan uzak kalmıştı.

Mayıs ayından itibaren ekranlardan uzak olan Nevşin Mengü ile Cnn Türk’ün yolları ayrıldı. Nevşin Mengü ile kanal yönetiminin görüşmesi sonucunda ünlü haber spikeri görevinden istifa etti. Nevşin Mengü ayrılık kararını sosyal medya hesabından paylaştığı “Severek ayrıldık ? olur bazen öyle. Hayırlısı olsun” notuyla duyurdu.

Nevşin Mengü’nün istifa haberini Uğur Dündar da sosyal medya hesabı Twitter üzerinden duyurdu.

Dündar, “Değerli haberci Nevşin Mengü sağlam kişiliğine uygun davranışla CNN Türk’ten istifa etti. Böylece meslek siciline onurlu bir sayfa ekledi…” diye yazdı.

NEVŞİN MENGÜ KİMDİR?

Nevşin Mengü’nün babası politikacı Şahin Mengü’dür. Sunucu ve gazeteci Nevşin Mengü 1982 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Nevşin Mengü baba tarafından aslen Kastamonu İnebolu’ludur. İlköğretimini Ankara’da, Ortaöğretimini Ted Ankara Koleji’nde, Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde ve Yüksek Lisan eğitimini ise Galatasaray Üniversitesi’nde tamamlamıştır.

2005 senesinde Kanaltürk Televizyon kanalında tv hayatına adım atan Nevşin Mengü yine bu kanalda ilk olarak Kadınlar Kulübü programının sunuculuğunu gerçekleştirmiştir.

Bir yıl sonra Habertürk’te muhabirliğe başlayan Mengü, One Ajans tarafından gelen Tahran muhabirliği teklifi üzerine bu kanaldaki görevini bırakmış, 1,5 yıl Ajansın Tahran temsilciliği yapmıştır. Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’na prodüksiyon ve iletişim hizmetleri sağlayan One Ajans’ta bir süre görev alan sunucu, altı ay Hürriyet Gazetesi’nde de çalışmıştır.

Mengü; Temmuz 2011’de mensubu bulunduğu medya grubu DYH’in bünyesindeki Kanal D’nin ana haber sunucusu Mehmet Ali Birand’ın sağlık sorunları nedeniyle yayın yapamaması sonucu aynı gün içinde iki farklı televizyon kanalında ana haber bülteni sunarak televizyonculuk tarihine geçmiştir.