Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Nihan Büyükağaç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Nihan Büyükağaç Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Nihan Büyükağaç, 28 Eylül 1981 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Nihan Büyükağaç
Doğum Tarihi: 28 Eylül 1981
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.72 m.
Kilosu: 52 kilo
Burcu: Terazi
Göz Rengi: Mavi
Instagram: https://www.instagram.com/nbuyukagac/

Ailesi: İstanbul’da doğdu ve büyüdü.

Çocukluk yılları: Küçüklüğünden itibaren oyuncu olmak istiyordu. “Okumak için Ankara’ya gittim. Lise birinci sınıfta okuldan ayrılmıştım. Çünkü ailevi sıkıntılarımız vardı, annem hastanede tedavi görüyordu. Ben de yanında olmak istiyordum. Sonra ‘Bu böyle olmayacak, liseyi bitirmem lazım’ dedim ve dışarıdan sınavlarla liseyi bitirdim. Nedenini bilmiyordum ama tiyatro yapmak istiyordum. Küçük yaşlardan beri ‘tiyatrocu olacağım’ derdim zaten. Sonra yetenek sınavlarına girdim ve ilk sınavımda kazandım. Okul bitince de ilk olarak ‘Fırtına’ diye bir projede çalışmaya başladım.

Eğitim hayatı:  Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Kariyerinin dönüm noktası: ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisini kariyerinin dönüm noktası olarak görüyor. “’Senden Başka’ dizisinde varoşlarda yaşayan, kocasından dayak yiyen bir kadını oynamıştım. Daha sonra ‘Derdest’ adlı dizide de bir doktoru oynadım. En son TRT’de ‘Ayrılık’ dizisinde oynadım ama o da çok uzun sürmedi. ‘Muhteşem Yüzyıl’ ile geniş kitlelerce tanındım.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2006 yılında, ‘Fırtına’ dizisinde canlandırdığı ‘Tamara’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde canlandırdığı ‘Gülşah’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Sosyal: Yoğun iş temposundan kendine zaman ayırabildiği anlarda evinde vakit geçirmeyi seviyor. “Kendime vakit ayırıyorum elimden geldiği kadar. Hele ki böyle bir süreçte, (pandemi) belki de en çok ihtiyacımız olan şey, içe dönmek, kendimizi sevmek teşekkür etmektir. Yoğun ve zor bir günün sonunda, eve dönüp kedime sarılacağım anı düşünmek beni yeterince motive edebilir.”

Düşünce yapısı: İnsanların hayatında sayısızca dönüm noktaları olabileceğini ancak önemli olanın bunların farkında olabilmek olduğunu düşünüyor.

İlk sinema filmi: Yusuf Kurçenli / Yüreğine Sor

İş hayatına bakışı: Oyunculuk dışında başka bir meslek yapmayı hiç düşünmedi. “Müziğe karşı ilgim hep vardı. Ama mesleğim dahilinde bu isteğimi, zaman zaman gerçekleştirmeye çalışıyorum. Mesleğimizin en büyük handikapı, hiçbir garantisinin olmaması. Bu düzensizlik sıkıntılara da yol açıyor. Ben ne yapacağım derdine düşüyorsunuz. Hem boşlukta kalmak sıkıntı yaratıyor hem de para kazanamamak.

Kariyer planı: Tiyatro, sinema, ekran… Hepsinde var olmayı istiyor “Sahnede olmak ve seyirciyle göğüs göğüse heyecan paylaşmak tarif edilemez bir haz tabii. Oyunculuk sahnede de dizide de sinemada da oyunculuktur, değişmez fakat zaman zaman farklı dünyalar olması da, koşullarından ötürü kaçınılmaz oluyor.”

Kaygıları: Pandemi döneminde bir takım kaygılar yaşadı. “Pandemi de hepimiz kendimize döndük. Bu dönemde sanırım en çok özgürlüğü özledim. Maalesef kaybedince anladık bazı değerleri. Muhakkak herkeste farklı etkileri vardır bu durumun. Ancak sonumuzun hala muallak olması bende fazlasıyla endişe yarattı. Hesapsızca sarılıp, derin derin nefes almayı özledim, sağlığın ve hayatın değerini anladım. Fakat hiç bir şeyin de sebepsiz olmadığını düşünüyorum, belki de maddeden uzaklaşması ve bunu yaşaması gerekiyordu dünyanın.”

Oyuncu olmak isteyenlere ne tavsiye eder? Oyunculuğun gerçekten gönülden istenerek yapılabilecek bir meslek olduğunu söylüyor. “Oyunculuğun popüler bir meslek olarak görünmesi, birçok gençte istek yaratıyor, biliyorum fakat bu dışardan bakıldığı kadar kolay değil, büyük emek isteyen bir süreç. Yanlış kararlar, maalesef sektördeki birçok isim gibi sabun köpüğü olmalarına yol açar. Oyunculuğa gerçek kıymeti ve emeği verirlerse inanıyorum ki hak ettikleri mutluluğa ulaşabilirler. Gönül vermeden yapması çok zor bir sanat olduğunu düşünüyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2021- Ada Masalı/ Selma

2021- Seni Çok Bekledim/ Sibel

2019/2020- Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz/ Bahar

2019 – Canevim / Feryal Tanbay

2018 – Bir Umut Yeter / Nihan

2016/2017 – Cesur ve Güzel / Adalet Soyozlu

2016 – Gecenin Kraliçesi / Emine Bulut

2014/2015 – Gönül İşleri / Alev

2013 – Sevdaluk / Fatma

2011/2103 – Muhteşem Yüzyıl / Gülşah Hatun

2010 – Yer Gök Aşk

2009 – Ayrılık 2 / Mina

2009- Ayrilik: Askta ve Savasta Filistin / Mina

2008 – Sınıf

2008 – Derdest / Aysun Tezcan

2007 – Senden Başka / Emel

2006 /2007– Fırtına / Tamara

SİNEMA FİLMLERİ

2021- Her şeye Rağmen/ Sevim

2016 – Oflu Hoca’nın Şifresi 2 / Asiye

2010 – Yüreğine Sor / Feriye

TİYATRO OYUNLARI

2020- İzmir’in Kızları / Oyuncu

2018- Teessür / Oyuncu

2018- Kral / Oyuncu