Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Oyuncu Betül Şahin, sahte kişilerden uzak duruyor!

Oyuncu Betül Şahin, sahte kişilerden uzak duruyor!

tarafından ker_def
Betül Şahin: ‘Seyirciye komedi şöleni yaşatıyoruz’

‘Ömürsün Doktor’ adlı tiyatro oyununda üç farklı rol üstlenen Betül Şahin, “Seyircilere sıcak bir komedi şöleni yaşatıyoruz” dedi

Milliyet’ten Sercan Kısmet’in röportajı:

Uzun süredir ekranda olmayan Betül Şahin, ‘Ömürsün Doktor’ adlı tiyatro oyunuyla izleyici karşısına çıkıyor. Hayatında sadece tiyatro olan oyuncu, “Artık negatif insanlardan, samimi gibi görünen sahte kişilerden uzak durmayı tercih ettiğim bir dönemimdeyim” diyor.

– ‘Ömürsün Doktor’ oyunundan bahseder misiniz?
Rus yazar Anton Çehov’un bir oyunu… Kubilay Zerener yönetiyor. Çehov’un renkli karakterlerini canlandırarak, keyifli bir yolculuk yaptırıyoruz. Son derece sıcak bir komedi şöleni yaşatıyoruz. Öyle ki, seyirci ‘Olaylar Rusya’da mı geçiyor, yoksa Türkiye’de mi?’ diye sormaktan kendini alamıyor. Zaten iyi bir yazarın elinden çıkmış öykü, yer ve zaman tanımaz.

– Canlandırdığınız karakterlerden bahseder misiniz?
Irina’yı canlandırıyorum. Evli kadınları baştan çıkarmakta usta, çapkın bir adama gönlünü kaptırıyor. Kocasının sevgisinden ve güveninden memnun olmakla birlikte, özlemini çektiği aşkın arasında kalan bir kadın. Irina haricinde ayrıca birbirinden çok farklı iki sürpriz karakteri de daha oynuyorum.

– Sahne sizin için neler ifade ediyor?
Sahne oyunculuğun er meydanı, göründüğü kadar kolay değil. Ama bir o kadar da keyif verici.

– Tiyatro ve dizi oyunculuğu arasında fark var mı?
İkisi de çok farklı aslında. Birinde yönetmen sizi istediği gibi oynatabilir ve yaptığın hatanın her daim telafisi olur. Ancak bunu izleyici fark etmez sadece senin başarınmış gibi izler. Tiyatrodaysa tamamıyla tek başınasın. İzleyicilerin verdikleri reaksiyonlarla, rezil de olabilirsin vezir de.

‘Yalnız kalmayı seviyorum’

– Canlandırmak istediğiniz bir karakter var mı?
Oynamak istediğim farklı roller var tabii. Örneğin; hayatta da olduğu gibi salt iyi ya da kötü olmaya inanmıyorum. Özellikle sinemada, karakterin izleyiciye yansıtılan duygu durumunun senaryoda derinlikli işlenmesiyle, kötü gibi görünen bir karakter izleyiciye sempatik geliyor. İzleyiciye kendini karakterle özdeşleştirme imkanı tanıyan roller bana cazip geliyor.

– Tiyatro dışında neler yapıyorsunuz?
Şu anda iş olarak sadece tiyatro var hayatımda. Kendime daha çok zaman ayırıyorum, gezerim ve okurum. Yalnız kalmayı ve gerçek dostlarla kaliteli zaman geçirmeyi çok severim. Artık negatif insanlardan, samimi gibi görünen sahte kişilerden uzak durmayı tercih ettiğim bir dönemdeyim. Az ve öz olanla dengeliyorum kendimi.