Ana sayfa Dizi Haberleri Ramo dizisini izleyen şoka girdi! Neler oluyor? Kim bu Serdengeçti’ler! O türküyü kim söyledi?

Ramo dizisini izleyen şoka girdi! Neler oluyor? Kim bu Serdengeçti’ler! O türküyü kim söyledi?

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – Show TV’de Cuma akşamları yayınlanan ve başrollerinde Murat Yıldırım ile Sibel Bilgiç’in izlediği Ramo dizisinin yeni bölümünde herkesi şaşkına uğratan sahneler yaşandı. Ramo’nun Cihangir ile adeta köşe kapmaca oynadığı dizide, ailesinin ölmediğinin ortaya çıkmasıyla herkes derin bir ‘oh’ çekti. Kimseye bir şey olmamıştı. Ancak Ramo, hiç tanımadığı adamların eline düştü!

Kendisini otel odasında bir Savcı ile ‘Hakan’ isimli bir kişi olarak görüşmeye zorlamış ve bir silahla Savcı’yı öldürmezse annesi ve yeğeni Fatoş’u öldürmekle tehdit etmişlerdi. Ramo, bir şekilde Savcı ile yalnız kalıp durumu anlattı. Otelde annesini ve yeğeninin olduğunu sandığı odaya girdi.

Ramo dizisini izleyen şoka girdi! Neler oluyor? Kim bu Serdengeçti'ler! O türküyü kim söyledi? 2

Ancak durum çok başkaydı. Kim olduklarını bilmediği bir takım adamlar, onunla çalışmak istiyordu. Başlarındaki kişi de biraz önce Savcı olarak tanıttıkları Sarraf lakaplı kimseydi. Kaman dosyası ile ilgili ulaşmak istediği kişi.

Ramo, adamların isteğini kabul etmeyip, kendisini sınamak için oynanan oyuna da sinirlenip gitti. Ailesini bir araya topladı, Sibel’in de yardımıyla Cihangir’in elindeki abisini kurtardı. Ancak tam o sırada Cihangir’in adamları onları yakaladı ve bir minibüse bindirdiler. Bu sırada bir çatışma çıktı, adamlar öldürüldü. Sarraf’ın korumaları, Ramo ve ailesini kurtarmıştı.

Bu adamların kim olduğu ise sonradan ortaya çıktı. Sarraf ile tekrar buluşan Ramo, onun kendilerine Serdengeçti denilen bir örgütün başı olduğunu öğrendi. Sarraf, vatan için savaştıklarını, Cihangir ve onun gibi adamlara karşı mücadele verdiklerini, Ramo’nun babasının da onlardan olduğunu anlattı.

Ramo dizisini izleyen şoka girdi! Neler oluyor? Kim bu Serdengeçti'ler! O türküyü kim söyledi? 3

Şimdi de Ramo’nun Serdengeçti’lerin başına geçmesini istiyordu. Sarraf Ramo ile arabaya bindi ve elindeki şişeden suyu içti. Suyun içinde bir zehir vardı. Ramo’ya bir mektup verdi ve kendisini öldürüp Cihangir’in de üstünde olan o adama götürmesini söyledi. Sarraf’ı onlara götürürse, Cihangir’in ona bir şey yapamayacağını anlattı. Adamın zorlamasıyla silahla Sarrafı’ı vurdu.

Daha sonra Sarraf’ı alıp söylediği yere gitti. Böylece Cihangir’in de üstünde olan organizasyonun başındaki kişinin bu şekilde güvenini kazandı. Bu adımla hem Cihangir’in tehdidinden kurtuldu hem de yeni Sarraf olarak Serdengeçtiler ile birlikte Cihangir ve onun gibi adamları içerden yok etmek için yeni bir yola girdi.

Ramo dizisini izleyen şoka girdi! Neler oluyor? Kim bu Serdengeçti'ler! O türküyü kim söyledi? 4

Dizinin 21. bölümünde yaşanan bu gelişme, izleyenleri de çok şaşırttı. Dizinin takipçileri, sosyal medyada ‘Serdengeçti ne demek?’ sorularını sormaya, google’da aramaya ve yorumlamaya başladılar. Ayrıca bu sahnede çalan türkü de büyük merak konusu oldu.

Yola Girme Sen isimli o türküyü Hasan Güneşdoğdu söylüyor. İşte Youtube’daki video…

“Ser” baş, kafa demek. Serdengeçti, yüksek bir ülkü için her türlü tehlikeyi göze alan, ülkü yolunda canını bile esirgemeyen kimse anlamına geliyor. Aynı zamanda, Osmanlı döneminde, savaşta düşman arasına dalmak için gönüllü yazılan asker. Ramo da Serdengeçti için Osmanlı ordusudur yorumunu yapmıştı.

Dizinin bu sahnesinden sonra Ramo’nun bambaşka bir savaşı başladı. İzleyenler, böyle bir gelişmeyi beklemediklerini söylerken, önümüzdeki bölümlerin daha heyecanlı olacağı inancında.

İşte o çok konuşulan sahne ve gelen yorumlardan bazıları:

Ramo dizisini izleyen şoka girdi! Neler oluyor? Kim bu Serdengeçti'ler! O türküyü kim söyledi? 5

Ramo dizisini izleyen şoka girdi! Neler oluyor? Kim bu Serdengeçti'ler! O türküyü kim söyledi? 6

Ramo dizisini izleyen şoka girdi! Neler oluyor? Kim bu Serdengeçti'ler! O türküyü kim söyledi? 7

Ramo dizisini izleyen şoka girdi! Neler oluyor? Kim bu Serdengeçti'ler! O türküyü kim söyledi? 8Ramo dizisini izleyen şoka girdi! Neler oluyor? Kim bu Serdengeçti'ler! O türküyü kim söyledi? 9