Ana sayfa Dizi Haberleri Şahsiyet’in Agâh’ı Haluk Bilginer setlere dönüyor! Hem de bomba gibi bir projeyle!

Şahsiyet’in Agâh’ı Haluk Bilginer setlere dönüyor! Hem de bomba gibi bir projeyle!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay –Türkiye’nin en deneyimli oyuncularından biri olan Haluk Bilginer, sadece Türkiye’de değil yurt dışında da çok tanınan bir sanatçı. Bugüne kadar Türkiye ve yurtdışında birçok yapımda rol alan Bilginer çok yakında bomba gibi bir projeyle ekrana gelmeye hazırlanıyor.

Ankara Devlet Konservatuvarı’ndaki eğitiminden sonra Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi’nde (LAMDA) ileri tiyatro öğrenimi gören ünlü oyuncu bugüne kadar yurt dışında birçok müzikal, dizi ve filmde rol aldı.

Şahsiyet'in Agâh'ı Haluk Bilginer setlere dönüyor! Hem de bomba gibi bir projeyle! 8

Türkiye’deki ilk dizi deneyimi ise 1985 yılında Bergerac oldu. Bu dizide sadece bir bölümde rol Bilginer, 1991 yılında çekilen Safiyedir Kızın Adı dizisiyle ilk başrolünü aldı. Bugüne kadar Gecenin Öteki Yüzü, Gülşen Abi, Tatlı Hayat, Karanlıkta Koşanlar, Ezel gibi başarılı dizilerde rol alan Haluk Bilginer, 2018 yılında Puhu TV için çekilen Şahsiyet dizisiyle uluslararası alandaki başarısını taçlandırdı.

Yurt içinde birçok ödül kazanan Bilginer, Şahsiyet dizisindeki Agâh Beyoğlu rolü ile Uluslararası Emmy Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülü dahil bir çok ödülüne layık görüldü. Bilginer, Onur Saylak’ın yönettiği filmde seri cinayetler işleyen Agâh Beyoğlu karakterini canlandırmıştı.

Şahsiyet'in Agâh'ı Haluk Bilginer setlere dönüyor! Hem de bomba gibi bir projeyle! 9

Gelen bilgiye göre başarılı oyuncu yakında yeniden setlerde olacak. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre Bilginer, Limon Film’in haklarını satın aldığı Your Honor isimli dizinin Türkiye versiyonunda oynayacak.

Senaryosunu Yılmaz Şahin’in yazdığı diziyi Soner Caner ile Erkan Tunç yönetecek. Gelen bilgiye göre bir hakimin başı belaya giren oğlu için verdiği büyük mücadeleyi anlatan dizi için Haluk Bilginer’le görüşülüyor.