Ana sayfa Sosyal Medya Şehit Cengiz Topel performansıyla Kemal Uçar gözyaşı döktürdü!

Şehit Cengiz Topel performansıyla Kemal Uçar gözyaşı döktürdü!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Kıbrıs Zafere Doğru dizisinin 13. bölümünde çok etkili sahneler vardı. Şehit pilot Cengiz Topel’in yaşadıklarını canlandıran oyuncu Kemal Uçar çekimlerde psikolojik olarak çok zorlandığını söyledi.

Oyuncunun çekimlerde zorlandığı gibi izleyiciler de bölüm boyunca Cengiz Topel’in yaşadığı işkenceleri izlemekte bile zorluk yaşadı. Türk pilot yüzbaşı Cengiz Topel, 8 Ağustos 1964 Kıbrıs’a yönelik uyarı uçuşunda F-100 uçağıyla isabet alarak düşürüldü. Cengiz Topel, paraşütle atladı ve Rumlar tarafından esir alındı. Uluslararası bir suç işlenerek esir edilen Cengiz Topel işkencelere maruz kaldı ve şehit edildi…

İşte bu olaylar Kıbrıs Zafere Doğru dizisinin 13. bölümünde izleyicileri derinden etkiledi. Dizide Cengiz Topel karakterini canlandıran Kemal Uçar da sosyal medyada gündem oldu. Oyuncu çok başarılı bir performans ortaya koyarken, Türkiye’de ismi cadde ve sokaklara en çok verilen isim olan şehit Cengiz Topel, bir kez daha anıldı.

Şehit Cengiz Topel performansıyla Kemal Uçar gözyaşı döktürdü! 7

Kemal Uçar daha önce bu kadar karışık hisleri aynı anda yaşamadığını belirttiği açıklamasında aynı zamanda gurur ve hüzün duygularını da çok derin yaşadığını belirtti.

Cengiz Topel’i canlandırdığı her saniyenin zorluklarla dolu olduğunun altını çizen Kemal Uçar, şu ifadeleri kullandı: ”Her saniye çok zordu ama esir düştükten şehit edilişine kadar geçen süre… Şu an bile düşündüğümde gözlerim doluyor. Bu sahneler için iki gün boyunca saatler süren bir ön hazırlık ve çekim süreci geçirdim. Ve bittikten sonra ben de bittim tam manasıyla.

Çekimleri tamamladığımızın ertesi günü otel odasından çıkamadım, saatlerce kimseyle konuşamadım. Ve bu sadece fiziksel olarak çok yorulduğum için değildi. Psikolojimi düzeltmem çok zaman aldı. Bir insana bu acılar nasıl yaşatılabilirdi. Ve daha da önemlisi tüm bunlar olurken bir insan, bir saniye bile inandığı değerlerden vazgeçmeyerek bu acılara nasıl dayanmıştı. Oyunculuk yapıyoruz belki ama bu kez çok başkaydı. Şimdi bölümleri seyrederken bile gözlerim doluyor, sanki oradaki ben değilmişim gibi..”

Kıbrıs Zafere Doğru dizisinin 13. bölümünde yaşanan bu büyük acı izleyicilere de gözyaşı döktürdü. Ancak birçok dizi hayranı aynı zamanda vatanseverliği ile Cengiz Topel’e büyük gurur duyduğu ve anısını tazeledi.