Ana sayfa Dizi Haberleri Seksenler disisinin büyük kaybı, İlker Ayrık’ın ekibe geri dönmesine yol açtı!

Seksenler disisinin büyük kaybı, İlker Ayrık’ın ekibe geri dönmesine yol açtı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu İlker Ayrık pandemi döneminin şanssız isimlerinden birisi. Yer aldığı yapımlar koronavirüs nedeniyle iptal olan İlker Ayrık, son olarak Seksenler dizisine katılma kararı almıştı. Dizide 2012-2027 yılları arasında Çağatay karakterine hayat veren Ayrık, sonraki dönemde yer almayı tercih etmemişti.

Yapımcı Birol Güven’in “geri dön” çağrısına uyduğunu belirten İlker Ayrık, Seksenler dizisi ekibinin içinde yer almayı bir görev kabul ettiğini de söyledi. Usta oyuncu, haftalık dizi formatına geçen Seksenler dizisine sürpriz şekilde geri dönüyor. Çağatay artık evlenmiştir ve eşi Amelie’yi de Zeynep Demirel canlandıracak.

TRT 1 ekranlarının sevilen dizisi Seksenler’in yeni sezon yayın tarihi belli oldu. Seksenler, 24 Haziran Perşembe günü saat 20.00’de izleyici ile buluşacak. Son 2 sezonda günlük dizi formatında yayınlanan Seksenler, artık haftalık yapım olarak izleyicisi ile buluşacak.

Çağatay rolünde gördüğümüz İlker Ayrık, hikâye gereği uzun zaman önce Belçika’ya gitmişti. Dizide bir süredir Belçika’da olan Çağatay bu sezon sürpriz bir şekilde mahalleye geri dönüyor. Ali Eyüboğlu’nun youtube’daki programına konuk olan İlker Ayrık, Seksenler dizisiyle ilgili soruları yanıtladı.

İlker Ayrık’ın dizi için değişen imajı da dikkatleri çekti. Oyuncu diziye dönüşüyle ilgili şöyle konuştu: “4 yıldır yoktum. 4 yıl önce televizyon hayatı, programcılık ve stüdyoculuk çok yoğun olmuştu. O dönemde diziye de yeterince hizmet edemediğimi düşündüm. Bu konuda da Birol’un anlayışını rica ettim. O da ‘tabii ki biz bir aileyiz, nasıl rahat edeceksen öyle olsun’ dedi. O şekilde ayrılmıştım. Aradan 4 yıl geçti. Dönmek niyetim de yoktu. Tabii biz Seksenler ailesi olarak çok büyük bir kaybımız oldu. Türk tiyatrosu, Türk sanatı bir ustasını kaybetmiş oldu. Bunun üzerine Birol ile konuştuk. ‘Gelme zamanı’ dedi. Ben de bunu bir teklif değil, görev kabul ettim. Dönmem gerektiğini hissettim de döndüm. Aileye geri döndüm.”

Seksenler disisinin büyük kaybı, İlker Ayrık'ın ekibe geri dönmesine yol açtı! 7

Fehmi karakterini canlandıran Rasim Öztekin’in 62 yaşında ani vefatının ne kadar derinden etkilediğini de sözlerinde yansıtan İlker Ayrık, usta oyuncu ile 10-12 sene beraber yürüdüğünü anlattı. Öztekin’in vefatından sonra memleketin her yerinden kendisine mesajlar geldiğini anlatan İlker Ayrık, dönüşünde bu konunun da etkisi olduğunu anlattı.

İlker Ayrık, “Bu olaydan sonra bir ailesi üyesi olarak kabul ettiler. Bana çok başsağlığı mesajı gelmişti. Bu dönüşü bir tercih, bir karar, bir kariyer ile alakalı değil. Dönmem gerekti ve döndüm” ifadelerini kullandı.

Videodan ünlü oyuncunun açıklamasını izleyebilirsiniz.