Ana sayfa Dizi Haberleri Seksenler dizisinin reyting başarısı TRT1’e bir ders oldu!

Seksenler dizisinin reyting başarısı TRT1’e bir ders oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yaz ekranında komedi ağırlıklı yapımların iyi performans göstermesi dikkat çeken bir detay. Bu dizilerden birisi de izleyicilerin zaten alışkın olduğu Seksenler dizisi oldu… TRT1 ekranında önceki 2 sezon günlük dizi formatında yayınlanan Seksenler için neden ‘prime – time’da yayınlanmadığı eleştirileri yapılıyordu.

TRT1’in haber öncesi izleyici ile buluşmasını istediği Seksenler, günlük dizi formatında ve daha kısa bölümlerle izleyicilerin karşısına çıkmıştı. Ancak yaz ekranında TRT1 haftalık dizi formatına geri döndü. Bu tabii ki sadece yaz dönemi için geçerli… Seksenler dizisinin yaz günleri izleyicilere iyi geldiği de reytinglerden anlaşılıyor.

Seksenler Yaz adıyla yayınlanan dizi şimdiye kadar 494. bölümüyle ekrandaydı. Ancak haftalık formatta 3. yeni bölüm olarak dizi ekranda yerini aldı. İlker Ayrık’ın 4 yıl aradan sonra yeniden ekrana dönmesi, Reha Özcan ve Zeynep Demirel’in de hikayeye katılması olumlu dönüşler getirdi.

Bu geri dönüşlerden birisi sosyal medyada dizinin daha çok konuşulması oldu. Diğer önemli geri dönüş ise reytinglerde yaşanıyor… Dün akşam AB grubunu ikinci sırada bitiren Seksenler’in ortalama reytingler elde etmesi ve bazı yaz dizilerinden çok daha iyi oranlar elde etmesi önemli bir gelişme oldu. ABC1’de günü üçüncü bitiren dizi, tüm kişilerde ise beşinci sırada yer alıyor.

Perşembe akşamları yayınlanan Seksenler’in elde ettiği bu başarılar aslında TRT1’e de bir mesaj olmalı… Zira son 2 sezonda günlük dizi formatında yayınlanan Seksenler’in haftalık yapım olarak kış sezonunda ekranda olması çok daha iyi reytinglerin elde edilmesini sağlayabilir.