Ana sayfa Sinema Senan Kara, Yurdaer Okur ve Emir Özden’i buluşturan Bilmemek filmi BluTV’de

Senan Kara, Yurdaer Okur ve Emir Özden’i buluşturan Bilmemek filmi BluTV’de

tarafından ker_def

BluTV, yılın son ayını “ilk”lerle karşılıyor. Katıldığı festivallerden ödüllerle dönen ‘Bilmemek’ filmi vizyondan sonra ilk kez BluTV’de izleyicilerle buluşurken, Oscar adayı oyuncu Stanley Tucci’nin başrollerinde yer aldığı, soluksuz bir hukuki çekişmeyi anlatan ‘La Fortuna’ adlı dizi de yine ilk kez ve sadece sevilen platformda izlenebiliyor. BluTV, Aralık ayında 6 dalda Oscar adayı ‘Carol’ dahil pek çok film ve diziyi arşivine eklerken, büyük beğeni toplayan dizisi ‘Yeşilçam’ın 2. sezonunun son 5 bölümünü de yayına alıyor. Platform, discovery+ ayrıcalığını da farklı içeriklerle yaşatmaya devam ediyor.

Türkiye’nin lider yerli online video platformu BluTV, 2021 yılına sığdırdığı sayısız içeriğe yenilerini ekleyerek seneyi uğurluyor. Leyla Yılmaz’ın Adana Film Festivali ve Ankara Film Festivali’nde ‘En İyi Film’ dahil önemli ödüllerle dönen filmi ‘Bilmemek’, sinemalardan sonra ilk kez BluTV’de izleyicilerle buluşuyor. Senan Kara, Yurdaer Okur ve Emir Özden’in başrollerini paylaştığı film, hayatlarından memnun olmayan bir ailenin yaşamına odaklanırken, “ötekileştirme” kavramına da gündelik hayat üzerinden çarpıcı bir bakış getiriyor.

Film arşivine her geçen gün yeni ödüllü filmleri ekleyen BluTV, Aralık ayında Cate Blanchett ile Rooney Mara’yı buluşturan, ödüllü yönetmen Todd Haynes’in yönettiği 6 dalda Oscar adayı ‘Carol’ı seçkisine ekliyor. Ünlü yazar Patricia Highsmith’in romanından beyazperdeye uyarlanan ve pek çok önemli ödül kazanan film, 1950’li yılların New York’unda genç bir fotoğrafçı ile kendinden yaşça büyük bir kadın arasındaki ilişkiye odaklanıyor.

BluTV, zengin yabancı dizi yelpazesine de üç yeni diziyi dahil ediyor. Bunlardan ilk öne çıkan, filmografisine sayısız ödüllü yapım sığdıran İspanyol yönetmen Alejandro Amenábar’ın ilk dizisi ‘La Fortuna’ oluyor. Usta oyuncu Stanley Tucci’nin kadrosunda yer aldığı dizi, Alex Ventura adlı deneyimsiz bir İspanyol diplomatın, gümüş dolu bir batığı bulan Amerikan bir hazine avcısıyla girdiği hukuki çekişmeyi anlatıyor. Aralık ayında diziseverleri bekleyen bir diğer dizi ‘Medici’ ise, 15’inci yüzyılda, Floransa’nın kaderini değiştiren, tarihin en ünlü ailelerinden biri olan Medici ailesinin hikayesine odaklanıyor. Farklı ülkelerin önemli yapımlarına yer veren BluTV’nin arşivine ‘La Zona’da ekleniyor. Dizi, Kuzey İspanya’da yaşanan bir nükleer felaketten üç yıl sonra yeniden inşa edilen bir şehirde gizemli cinayetlerin başlamasıyla yaşananları anlatıyor.

Çağatay Ulusoy’un başrolde yer aldığı, usta yönetmen Çağan Irmak’ın yönetmen koltuğunda oturduğu, BluTV’nin ilk dönem dizisi ‘Yeşilçam’da Aralık ayında ikinci sezonunun son 5 bölümüyle izleyicilere nostalji rüzgarını kaldığı yerden yaşatmaya devam ediyor.