Ana sayfa Dizi Haberleri Son Yaz dizisinde alınan kararın yansıması çok etkileyici oldu!

Son Yaz dizisinde alınan kararın yansıması çok etkileyici oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Cuma akşamlarının sevilen dizilerinden Son Yaz, güçlü reyting sonuçları ile yoluna başarılı bir şekilde devam ediyor. Şimdiye kadar 11 bölümü yayınlanan dizinin hikaye kurgusu çok başarılı. Gerçek hayattan farksız bir tempoda ilerleyen, abartının olmadığı, mafya ile adalet çekişmesinde çok rahatsız edici bir şiddetin sergilenmediği bir dizi Son Yaz. Dizinin en önemli noktası karakterler ile oyuncular arasındaki uyum. Cast ekibi bu konuda son derece başarılı kararlar almış. Oyuncu seçimlerinde verilen doğru kararlar,  şimdiki başarının da anahtarı konumunda. Hem doğal hem de güçlü oyunculuklar sergileyen isimlerin hikayede buluşması, Son Yaz için başarının en önemli faktörü konumunda.

İzleyiciler de hikayenin ve oyunculuk performanslarının etkisi ile yapıma olan inançlarını ilk bölümden bu yana sürdürüyor. Son Yaz, milyonları ekrana taşıyabilecek bir güce ulaştı ve Fox TV daha şimdiden ikinci sezonu da düşünüyor… Şayet Son Yaz dizisi temposunu düşürmeden devam edersen, 22 bölümde sezon finali yapacak ve gelecek sezon da ekranda yerini alacak.

Alperen Duymaz, Ali Atay, Funda Eryiğit ve Hafsanur Sancaktutan’ın başrolünde yer aldığı dizinin her bölümü heyecan fırtınası şeklinde geçiyor… İzleyiciler Cuma akşamlarını sabırsızlıkla bekliyor. Son Yaz’ın bu noktaya gelmesinde en önemli faktörlerden birisi de karakterler arasındaki etkileşimin samimiyeti…

Son Yaz dizisinde alınan kararın yansıması çok etkileyici oldu! 3

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, değerlendirme yazısında Son Yaz’ın karakterlerinin etkileşiminin ne kadar etkileyici olduğuna değindi. Son Yaz’ın karakterlerini oluşturan oyuncuların seçimindeki başarı, hikayenin de başarısını getiren ana etkinlerden oldu… Oyuncuların doğallıktan taviz vermeyen performansları da buna katılınca, dizinin bu kadar çok beğenilmesinin sırları da ortaya çıkmış oluyor.

Anibal Güleroğlu, yazısında Savcı Selim ile Akgün karakterleri için şu detaylara da özellikle dikkat çekiyor:

“Neticede ikisinin arasında gelişen bağın samimiyeti-içtenliği baba-oğul ilişkisinden daha sahici bir tablo çıkartıyor ortaya… Ki, bu tablonun gücü karakterlerin klişe kolaylığından ziyade özen gerektiren özgünlükle yaratılmasından kaynaklanıyor.”

Son Yaz dizisinde alınan kararın yansıması çok etkileyici oldu! 4

Dizinin karakter etkileşimindeki samimiyet örneklerinden birisi de Canan ile Savcı Selim arasında yaşanıyor… Ali Atay ve Funda Eryiğit ikilisi çok iyi bir uyum sergiledi. İkili, her sahneleri ile izleyicileri etkilemeyi başarıyor.

Anibal Güleroğlu,bu ikili için de şöyle yazdı: “Keçi inatlaşması misali davranışlarla restleşip işi boşanmaya kadar vardıran ikili, ayrılsak da beraberiz, kıvamında yol alırken gerek söylemleri, gerekse birbirlerine bakışlarıyla öyle sıcak bir tablo oluşturuyorlar ki, karakterlerin samimiyetinden güç alan ilişkideki gerçek aşk örneği rol olmaktan çıkıyor adeta.”

Oyuncuların doğallıkları da dizinin önemli bir gücü noktasında… Anibal Güleroğlu da bu konunun önemine işaret etmeden geçmedi… Doğallık izleyiciyi etkiliyor ve hikayenin de gelişme sürecinde seyircilerin yapıma daha çok bağlanmasını sağlıyor.

Son Yaz dizisinde alınan kararın yansıması çok etkileyici oldu! 5

Anibal Güleroğlu, şöyle yazdı: “Kuşkusuz hemen her yapımda abartılı rol kesmeyip doğal davranışlarla karakterin hakkını veren oyuncu vardır. Lakin ‘Son Yaz’da tüm karakterler doğal oyunculukla karşımıza çıkmakta!

Farklı rollerin adamı olma kapasitesini özgün duruşuyla yansıtan Alperen Duymaz mesela… ‘Leyla ile Mecnun’daki performansıyla hafızlara kazınmakla birlikte Savcı Selim ile yenilenen Ali Atay… Keza rollerini zevkle izlediğim Funda Eryiğit… Canlandırdığı her karakterin hakkını veren Sinan Tuzcu…”

İşte 19 Mart Cuma günü yayınlanacak olan Son Yaz dizisinin 12.bölümünden yeni fragman: