Ana sayfa Çocuk Sürpriz Kutusu – Dönen renkler

Sürpriz Kutusu – Dönen renkler

tarafından ker_def

Çocuklarımızla faaliyetler yaparken, özellikle motor ve bilişsel becerilerimizi geliştiren yaklaşımlar olmaktadır. Örneğin, küçük bir nesneyi, kağıdın belirli bir bölgesine yapıştırmak veya faaliyeti organize edebilmek gibi. Ancak bazı faaliyetler var ki, özellikle görsel sistemimize normalin üzerinde uyarı verir. Bu uyarı ise çocuklarımız için son derecede geliştirici olmaktadır. Videodan dönen renkler bölümünü izleyebilirsiniz.

Özellikle küçük yaş grubunda, ne kadar bol ve doğru görsel uyarılar verirsek, çocuğumuzun görsel algısını o kadar olumlu yönde geliştirmiş oluruz.

“Dönen Renkler”, çocuğumuza doğru görsel uyarı veren aktivitelerimizden biridir. Örneğin, farklı renklerin karışmasını izlemek ve tamamen farklı bir renk oluşumunu görmek, son derecede geliştirici bir yaklaşımdır.

Peki görsel algı neden önemlidir? Görsel algımız, hayatımızdaki gördüğümüz ve yorumladığımız her şeydir. Öğrenmektir. Hayatı kolaylaştıran, ona güzellik ve renk katan bir durumdur.

Zamanında çocuklarımıza yeterli görsel uyarı vermediğimiz taktirde, özellikle öğrenim zorlukları, davranış sıkıntıları ve genel işlevsellikte zorluklar gözlemlenmektedir.

Dolayısıyla çocuğunuza bol ve doğru görsel uyarı vererek, bu algının gelişmesine yardımcı olabilirsiniz…..