Ana sayfa Çocuk Sürpriz kutusu – Kedi Burun

Sürpriz kutusu – Kedi Burun

tarafından ker_def

Aktivitelerimizin büyük çoğunda, bekleme sürelerimiz vardır. Örneğin boyamadan sonra, nesnenin kurumasını beklemek veya farklı kağıtlara yapışkan sürdükten sonra yapışmasını beklemek gibi. Videodan Sürpriz Kutusu’nun Kedi Burun bölümünü izleyebilirsiniz.

Beklemek, bazı çocuklarda sıkıntı yaratmazken, bazı çocuklarımızda çok ciddi sıkıntı oluşturur. Çocukların beklemeyi öğrenmeleri çok temel bir beceridir.

Bir çocuk hareketlerini ne kadar iyi kontrol edip bekleyebilirse, o kadar sabırlı olur. Bir çocuk ne kadar sabırlı olursa, o kadar hızlı öğrenir. Bazı çocuklarımızın bekleme esnasında, kendilerini nasıl regüle etmeleri gerektiği konusunda yetersiz oldukları gözlemlenmektedir.

Bu durum özellikle davranışlarını, öğrenimlerini (özellikle dikkat) ve genel işlevselliklerini olumsuz yönde etkilemektedir.
Bu aktivite esnasında – Gelişim alanları;

* Çocuğunuza ev ortamında bekletmeyi nasıl öğretebilirsiniz? Örneğin bir kek pişirme esnasında, kekin pişmesini izlemek veya çok acıktığında, siparişin gelmesini bekleyebilmek, aslında bir beklemedir.

* Hayatımızın içinde sayısız bekleme ağırlıklı anlarımız mevcut. Uygun davranışlar ve işlevsellik sergileyebilmek için, ortama göre ayarlama yeteneğini (beklemek gibi) geliştirmek son derecede önemlidir.