Ana sayfa Çocuk Sürpriz Kutusu – Soy Ağacı Panosu

Sürpriz Kutusu – Soy Ağacı Panosu

tarafından ker_def

TRT Çocuk ekranında yayınlanan Sürpriz Kutusu – Soy Ağacı Panosu bölümünü videodan izleyebilirsiniz.

Faaliyetler yapabilmek için belirli bir seviyede yaratıcılığımızın yerinde olması gerekmektedir. Hayal kurmak, canlandırabilmek, esnek düşünebilmek, yaratıcı olabilmek, düşüncelerimizi kâğıda dökebilmek gibi önemli bilişsel aşamalardan geçmekteyiz.

Okul öncesi bu bilişsel aşamalardan geçiyor olmamız, ilerleyen zamandaki işlevselliğimizi desteklemesi açısından önemlidir.
Her türlü hedef odaklı faaliyetlerin içinde muhakkak bir takım bilişsel beceriler vardır.

Faaliyetler düzenlerken, hangi bilişsel aşamaları geliştirmek istiyorsanız, o aşamaları gözden geçirip, faaliyetlere yön verebilirsiniz.

Bu aktivite esnasında – Gelişim alanları;

* Çocukların bilişsel becerilerini ne kadar erken desteklerseniz, hem çocuğunuzun öğrenimini, davranışlarını hem de işlevselliğini olumlu yönde etkilemiş olursunuz.

* Yaratıcı olmak ve bu şekilde düşünmeye başlamak; hayata karşı bakışımızı da olumlu yönde etkilemektedir.

* Daha esnek, rahat ve çözüm odaklı bir yaklaşım sergilemeyi öğrenmekteyiz.

TRT Çocuk Resmi Youtube Sayfasıdır. HEMEN ABONE OL!!!
TRT Çocuk yeniliklerini kaçırma! Özel TRT Çocuk videolarını ilk sen izle!

www.trtcocuk.net.tr
https://www.facebook.com/trtcocuk

https://www.instagram.com/trtcocuk

En sevdiğin çizgi filmlerin oyunlarını
App Store ve Google Play’den yükleyip oynayabilirsin.

Google Play: https://play.google.com/store/apps/developer?id=Türkiye+Radyo+ve+Televizyon+Kurumu&hl=tr

App Store: https://itunes.apple.com/tr/developer/turkiye-radyo-ve-televizyon-kurumu/id509480869?l=tr&mt=8…TRT Çocuk kanalı!

TRT Çocuk, TRT’nin çocuk temalı televizyon kanalı. 24 saat yayın yapmaktadır.

24 Ekim 2008 Cuma günü deneme yayınına başlayan kanal, 1 Kasım 2008 Cumartesi tarihinden itibaren normal yayın hayatını sürdürmektedir.

TRT Çocuk İlkeleri

TRT Çocuk 3-12 yaş grubu çocukların fiziksel ve bilişsel gelişimlerine artı değerler katmak, toplumsal, bilimsel ve teknolojik konularda farkındalık oluşturacak içerikler üretmek için çalışır. 360 derece yaklaşımı ile, çocuklara her platformda içerik sunan TRT Çocuk, ürünleriyle çocukların farklı ve eleştirel düşünebilmesini sağlar.

TRT Çocuk, millî eğitimin temel görüş ve amaçlarına uygun, eğlence ve eğitimi birleştiren, çocukların yaşamlarını olumlu etkileyen içerikleri; kendi ilke standartları, kalite ve yayın bütünlüğünü gözeterek hazırlar ve bu içeriklerin üretilmesine katkı sağlar.

TRT Çocuk, kısa sürede hem miniklerin hem de ebeveynlerin gözdesi haline geldi.

3-8 yaş grubu çocuklara ve ebeveynlerine yönelik evrensel pedagojik normlarda, kaliteli, çağdaş ve yenilikçi bir yayın içeriği sunmakta olan kanal, rengarenk bir dünya yaratarak alanında gerçek bir marka oldu.

Maysa & Bulut, Keloğlan Masalları, Köstebekgiller, Çatlak Yumurtalar, Canım Kardeşim, Kuzucuk, Pırdino, Rafadan Tayfa, Nane Limon gibi beğenilen programlarıyla milli kültürden, sanattan, tarihten ve milli kahramanlarımızın hikâyelerinden esinlenen TRT Çocuk, bu sayede zengin bir yerel içerik üreterek yayınlarını büyük oranda yerli hale getirdi.

Zengin yayın içeriğiyle farklı türde pek çok yapım sunan TRT Çocuk Kanalı, çocukların gelişimine katkıda bulunan eğitici ve eğlendirici içerikleri izleyicileriyle buluşturmaya devam ediyor.