Ana sayfa Çocuk Sürpriz Kutusu – Uzaylı Kalemlik İzle

Sürpriz Kutusu – Uzaylı Kalemlik İzle

tarafından ker_def

Hayatımızı ne kadar aktif ve fonksiyonel geçirirsek, o kadar çok kazanımlarımız olmaktadır. TRT Çocuk ekranında izleyicilerle buluşan Sürpriz Kutusu programında Uzaylı Kalemlik bölümünü videodan izleyebilirsiniz.

Özellikle çocuklarımızla zamanı iyi değerlendirmek önemlidir. Çünkü tecrübe ettikleri her yeni bir olay / çalışma / oyun vb. onlara çok güzel kazanımlar verecektir.

En basitinden, belirli bir yere odaklanarak, elimizle o yere yönelik bir uygulamada bulunmak, el göz koordinasyonumuzu geliştiren bir yaklaşımdır. Örneğin oyuncak bir bebeğin gözlerine sticker yapıştırmak gibi.

El göz koordinasyon becerisi, bebeklik döneminde gelişmeye başlayan çok önemli bir beceridir. Örneğin çıngırağa uzanmak gibi.

İlk zamanlarda o nesneye uzanırken, kollar ve eller çok koordineli değildir, ancak pratik yaptıkça başarı artar ve daha hedef odaklı yaklaşımlar da buna bağlı artış gösterir.

El göz koordinasyonunun önemi özellikle yazı yazma gibi etkinliklerde büyük bir önem taşır. Bu, ayrıca günlük yaşamımızda çok sık kullandığımız bir beceridir; kapıyı açarken anahtarı deliğe yerleştirmek gibi.