Ana sayfa Sosyal Medya Teşkilat pazar dizilerinin Azrail’i olurken, direnişin sembolü Kefaret!

Teşkilat pazar dizilerinin Azrail’i olurken, direnişin sembolü Kefaret!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com/ Detay – Pazar akşamları dizi yarışı diye bir şey kalmadı… Teşkilat, ekran başına geçip de dizi izlemek isteyen kitlenin büyük bir bölümünü kendisine kısa sürede bağladı. 5. bölümü yayınlanan TRT1 dizisi ilk başladığında da güçlü reytingler aldı, sonrasında da sıçrama yaparak izleyici kitlesini artırdı.

Teşkilat’ın bu muhteşem yükselişi, diğer diziler için ise hiç iyi olmadı. Pazar rekabeti diye bir konu da artık kapanıyor… Ancak henüz direnişte olan bir dizi var ki, dikkatlerden kaçmıyor… Nurgül Yeşilçay, Mert Fırat ve Yurdaer Okur’un başrollerinde yer aldığı Kefaret dizisinden bahsediyoruz.

Kefaret’in son bölümlerindeki bazı sahnelere izleyicilerin eleştirileri artarak devam etse de, yapımın bir gücü olduğu, kemik bir kitlesi olduğu ve bırakmayacaklarını da sergilediklerini görüyoruz.

Şayet Kefaret dizisinin senaryosunda daha ciddi hatalar yapılmaz ise ortalamanın biraz üzerinde reytingler alarak yoluna devam etmesi mümkün görünüyor… Kefaret, dün akşam yine Teşkilat karşısında direnebilen tek diziydi. Total ve ABC1’de günü beşinci bitiren dizi, AB’de ise 6. sırada bulunuyor.

Fox TV dizisini bu kadar güçlü kılan şey ise hikayesi… Çok güçlü bir hikayesi bulunan dizinin, iyi oyunculardan kurulu kadrosu da başarıdaki bir diğer faktör. Ne Menajerimi Ara, ne Hercai, ne de Arıza dizileri Teşkilat’ın karşısında direnemedi ve izleyicilerinin önemli bir bölümünü bu yapıma kaptırdı.

Kefaret ise hala direnişin sembolü konumunda. Teşkilat’ın iki haneli reytinglerinin bu sezonun en iyileri arasında olduğunu, dün akşam müthiş bir fırtına estirdiğini de unutmayalım…