Ana sayfa Sosyal Medya TRT1 dizi konusunda çıldırdı, Fox TV ile yarışıyor!

TRT1 dizi konusunda çıldırdı, Fox TV ile yarışıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – 2020-2021 sezonu diziler konusunda önemli gelişmelerin yaşandığı bir sezon oluyor. Özellikle iki kanal büyük dikkat çekiyor. Fox TV, yeni sezon için adeta dizi üstüne dizi yapıyor. Elindeki yapımları da hoyratça kullanan kanal, şayet dizi iyi performans göstermez ise çok fazla sabır da göstermek istemiyor.

Bay Yanlış ve Öğretmen isimli dizilerini yayından kaldırmaktan çekinmeyen Fox TV’nin Savaşçı dizisinden de pek olumlu haberler gelmiyor. Savaşçı yeniden ekrana dönse bile hem Berk Oktay hem da bazı isimlerden yoksun şekilde yayın hayatına devam edebilir durumda.

Fox TV’nin yeni dizileri ise hazırlık aşamasında ve kanal kötü reyting performansı olan hiçbir yapıma acımama kararlılığında… Sonuç olarak Fox TV, bu sezonun en fazla dizi hazırlığı yapan ve gerekirse de yayından kaldırmaktan çekinmeyen özel kanalların başında geliyor. En son Kefaret’i ekrana süren kanalın Son Yaz isimli dizisinin de yakında izleyicilerle buluşması bekleniyor. Başka dizilerin hazırlıkları da devam ediyor.

TRT1 dizi konusunda çıldırdı, Fox TV ile yarışıyor! 8

Kamu yayıncısı TRT1 ise 2020-2021 sezonunda öyle bir dizi atağı yaptı ki, herkes fazlasıyla şaşırdı. Bu dizi atağında hem çok iddialı işler hem de bazı hedefler gözetilerek farklı zaman dilimleri için günlük diziler izleyicilerle buluştu.

Tövbeler Olsun, Masumlar Apartmanı, Uyanış Büyük Selçuklu, Gönül Dağı gibi diziler ekranda adeta iz bıraktı. Geçen sezondan gelen Seksenler, Payitaht Abdülhamid, Kalk Gidelim, Benim Adım Melek dizileri ile birlikte prime-time diliminde TRT1 büyük rekabette başarılı sonuçlar alıyor.

TRT1 dizi konusunda çıldırdı, Fox TV ile yarışıyor! 9

Türkan Hanım’ın Konağı ve Acemi Anneler isimli diziler ise TRT1’in gündüz kuşağında hafta içi yayınladığı günlük diziler olarak dikkat çekiyor. Tozkoparan İskender isimli dizi ise çocuklar için özel olarak hazırlanıyor. Şu sıralarda hazırlıkları süren Barbaros dizisinin 2021 yılına damga vurmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

TRT1, aynı Fox TV gibi yeni diziler hazırlama konusunda da kararlı ve adımlarını sağlam atıyor. Teşkilat isimli dizinin hazırlıkları da devam ederken, bir başka yapım için de kollar sıvandı.

TMC Film tarafından hazırlanmakta olan Kıbrıs dizisi de kamu yayıncısının önemli kozlarından birisi olacak. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın kulis bilgisine göre, dizi 60’şar dakikalık toplam 26 bölümden oluşuyor.

Emre Özdür ve Başar Başaran’ın senaryosunu yazdığı dizinin çekimlerinin Ocak ayının ikinci yarısında başlaması beklentileri var. Hakan İnan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu dizinin başrollerinde ise Serkan Çayoğlu ve Ahmet Kural ile anlaşmalar yapıldı bile.

TRT1’in bu dizi çılgınlığı aslında izleyiciler için de önemli seçenekler ortaya koydu. Bu sezon kamu yayıncısı çok iyi seçimler yapıyor ve hem mesaj veren hem de ekran başındaki milyonları duygudan duyguya taşıyan dizilerle kendisine bağlıyor.